Ziyaretçi
Çorbalar - Hamsi Çorbası
100 Gr. Hamsi
1 adet iri olgun domates
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Tavayı kızdırın tereyağını eritin ve unu kavurun. Üzerine rendelediğiniz soğan ve domatesi ekleyip birkaç dakika kavurun. Bir kaba ayırmış olduğunuz suyu üzerine ekleyin.
Su kaynamaya başlayınca önceden kıydığınız maydanozu ve hamsileri ekleyip 5 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Notlar:
1. Bu çorba Trabzon yöresine aittir.
2. İsteğe göre , çorbaya limon sıkılabilir.
Sponsorlu Bağlantılar
Hamsi Çorbası Malzemeleri( 4 Kişilik )
100 Gr. Hamsi
1 adet iri olgun domates
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
Tuz
Karabiber
YapılışıHamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkardıktan sonra fileto haline getirin yıkayıp suyunu sarkıtın ve bir cm uzunlukta kesin. Hamsileri 4 bardak tuzlu suda 5 dakika haşlayın. Haşladığınız hamsinin suyunu bir kaba ayırın. Domatesin ve soğanın kabuğunu soyun ve rendeleyin.
Tavayı kızdırın tereyağını eritin ve unu kavurun. Üzerine rendelediğiniz soğan ve domatesi ekleyip birkaç dakika kavurun. Bir kaba ayırmış olduğunuz suyu üzerine ekleyin.
Su kaynamaya başlayınca önceden kıydığınız maydanozu ve hamsileri ekleyip 5 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Notlar:
1. Bu çorba Trabzon yöresine aittir.
2. İsteğe göre , çorbaya limon sıkılabilir.