Arama

Dünya Kentleri: Zagreb

Güncelleme: 1 Ekim 2009 Gösterim: 1.873 Cevap: 2
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
31 Ağustos 2009       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Zagreb

Sponsorlu Bağlantılar
zagreb

Zagreb, Hırvatistan'ın başkenti ve en yüksek nufüsa sahip şehridir. Zagreb'in 1 milyonun üzerinde olan nufüsunda 2001 verilerine göre yüzde 91.94 ile Hırvat'lar çoğunluktadır. Zagreb'de dört mevsim yaşanır. Kışları ortalama sıcaklık 1 C°, yazları ise 20 C° dir.

Zagreb'in ulaşım bağlantıları, ticaret hacmi, endüstrinin yoğunluğu, bilimsel ve araştırma merkezleri şehrin Hırvat ekonomisinde lider konuma ulaşmasını sağlamıştır.

Şehir elektrik makineleri ve parçaları,kimyasal maddde, gıda ve içecek üretiminde önemli bir paya sahiptir. Zagreb uluslararası ticaret ve iş merkezidir. Zagreb ülkede nominal bazda kişi başına düşen milli gelirin en yüksek olduğu şehirdir. 26.000dolar olan bu rakam, ülke genelinde 12.000 Dolardır. Firmaların %34 ünün merkezi Zagreb'te bulunur, ayrıca ülkedeki işgücünün %38.4ü Zagreb'tedir. Zagreb'teki firmalar toplam ihracatın %37 sini yaparlar. (2006 verileri)

Yorum : Zagreb küçük ucuz ve güzel bir şehir, şehrin tümünü gezmek için iki gün yeter. merkezde Ben Jelacic meydanı var. buradan her yöne (havaalanı hariç- sakın taksiye binmeyin çok para yazıyor, Hırvat Havayollarının otobüsleri var. 4/5 oranında daha ucuz.) Tramvay bulmak mümkün. Tramvayda ödemeyi içerde yapabilirsiniz. yemek için eğer domuz etine antipatiniz varsa meydan yakınlarında Bosna Köftecisi ( Cevabi ) var oradan karnınızı doyurabilirsiniz. yine de domuzetinden yapılma banja luka köfteleri var onu tercih edin çok güzel. Ayrıca meydan yakınlarında bir dönerci var ama Türk değil. mümkünse Hırvat parası 'Kuna ' kullanın döviz sorun olabiliyor, çokca bahşiş bırakmak gerekebilir. MC Donaldlarda ketcap ve mayonez paralı haberiniz olsun. Her yan cafe dolu ama sütsüz kahveyi anlamıyorlar. Esspressoya sıcak su ekletip onu için, bildiğiniz nescafeyi bulamazsınız. Kızları da erkekleri de çok güzel hertürlü yakınlaşma çabası ters teper, eğer Katolik değilseniz. Perşembe günleri halk pazarı kuruluyor . Bir de THY bazen önce Ljubjana'ya gidiyor dönüşte de sonra oraya uğruyor .

Kaynak: Vikipedi

zagrebcity


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
31 Ağustos 2009       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Zagreb

Sponsorlu Bağlantılar
zagrebnightk


450pxzagrebbogovicstreet


zagrebcroatian


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
1 Ekim 2009       Mesaj #3
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
zagreb4


Benzer Konular

22 Şubat 2014 / Zopir Turizm
8 Şubat 2014 / Jumong Turizm
1 Eylül 2010 / LaSalle Taslak Konular
17 Nisan 2010 / LaSalle Turizm
1 Eylül 2010 / Daisy-BT Turizm