Arama

Taş Köfte Tarifi

Güncelleme: 14 Eylül 2009 Gösterim: 1.310 Cevap: 0
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2009       Mesaj #1
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
Taş köfte

Sponsorlu Bağlantılar
Vikipedi, özgür ansiklopedi

resimgosteraspx?DIL1&ampBELGEANAH171206&ampRESIMISIM11
Iğdır şehrinin yöresel yemeğidir.

Yapılışı

Malzemeler: 1 kg parça et, Yeteri kadar yağ, 3 adet patates, 1-2 adet domates, 1 yemek kaşığı salça, 1 baş kuru soğan, 1 çay bardağı pirinç, 1 çay bardağı bulgur, 1 çay bardağı lepe (Nohutun kırılmışı), Yeteri kadar nane, tuz, kırmızıbiber ve karabiber.
Yapılışı: Düz bir taşın üzerine eti konulup iyice ezilir. Sonra etin içerisine istenirse soğanları ve lepeyi ezilebilir. Eğer etin içine ezilmezse, eti taşın üzerinden alınıp, içine soğanı küçük küçük doğranır. Soğan katılıp elle hepsi iyice yoğurulur. Diğer tarafta normal bir tencereye yağı ve kıyıp ayrılan soğanları koyun ve hafif kavurun. Sonra domatesleri doğrayıp salçayı da sulandırarak ilave edin. Tencerenin yarısına kadar su koyun ve bir taşım kaynatın. Yoğurduğunuz eti elinizle normal büyüklükte yuvarlayın ve kaynayan suyun içine atın. Patatesleri de dörde bölüp tencereye koyun yarım saat kadar pişmesini bekleyin. Çukur yemek tabaklarında servis yapın.
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:

Benzer Konular

24 Ekim 2008 / The Unique Taslak Konular
2 Ağustos 2009 / nünü Taslak Konular
11 Eylül 2012 / nünü Taslak Konular
12 Şubat 2012 / GüNeSss Taslak Konular
19 Ocak 2012 / britneyspears99 Taslak Konular