Peynirli Sufle
Malzemeler
Sponsorlu Bağlantılar
- 70 gr. kaşar peyniri
- 30 gr. tereyağ
- 30 gr. un
- 25 gr. süt
- ¼ fincan zeytinyağı
- 4 adet yumurta
- Tuz, karabiber
- Peyniri rendenin en kalın kısmıyla rendeleyin.
- Yumurtaların beyaz kısımlarını ayırıp, köpük haline gelene kadar mixerle çırpın.
- Tereyağı bir kapta eritin. Un ve sütün içine ekleyerek mixerle karıştırın. 10 dk. ocakta pişirin (Koyu bir kıvama gelene kadar).
- Ateşten alarak peynir ve yumurtaları ekleyin. Karıştırın.
- Karışımı 4 eşit parçaya bölerek kaplara dökün.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dk. pişirin (Suflelerin rengi altın rengine dönmüş ve kabarmış olmalı).
- Fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!