Arama

Pesto Soslu Mantarlı Biftek Tarifi

Güncelleme: 14 Ekim 2009 Gösterim: 2.815 Cevap: 0
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
14 Ekim 2009       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Pesto Soslu Mantarlı Biftek

Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler

  • Yarım kilo kuzu biftek
  • 10 tane mantar
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı süt kreması
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı soya yağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet küçük boy soğan
  • Yeteri kadar tuz karabiber kekik
  • Ispanak garnitür için
    • 1 çorba kasesi ince kesilmiş ıspanak
    • 1 adet soğan
    • 1 çay kaşığı yağ
    • 1 çorba kaşığı krema
    • 1 tutam karabiber
    • Yarım paket et su
Hazırlanışı
Derin bir tabağa soya sosunu, yağını, rendelenmiş soğanı, sarımsağı, tuzu, bir kaşık sıvı yağı, kekik ve karabiberi koyup hepsini karıştırın. Biftekleri de ekleyip 1 gece buzdolabında bekletin. Marine edilen biftekleri ince teflon tavada alt üst kızartın. Tabağa alıp bir kenara koyun. Aynı etlerin tavasında soğan ve sarımsağı kavurun ve un ilave edin. Un kavrulduktan sonra, marinedeki soya sosunu ekleyin. Bir çay bardağı sıcak suyla beraber etleri de katarak, ince doğranmış mantarlarla beraber ağır ateşte pişirin. Ocaktan indirmeden 2 dakika önce krema ilave edip biraz piştikten sonra altını kapatın. Servis tabağına etleri koyup üzerine pesto sos gezdirin. Patates püresi ve ıspanak püresiyle servise sunun. Ispanak Püresi: İnce kesilmiş soğanı bir çay kaşığı yağda kavurun. Yıkanmış ve ince kesilmiş ıspanakları kavurun. Yarım paket et suyuyla pişirin. Bir kaşık krema ilave edip, altını kapatın. Etin yanında garnitür olarak servise sunun.


Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

14 Ekim 2009 / ThinkerBeLL Taslak Konular
24 Ocak 2014 / _VICTORY_ Taslak Konular
12 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
3 Aralık 2009 / Alvarez Ocean Taslak Konular
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular