Arama

Dandadadan

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 25 Ağustos 2009 Gösterim: 3.890 Cevap: 3
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Haziran 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Dandadadan

Sponsorlu Bağlantılar
Punk, Rock ve Deneysel Müziğin Türkiye'deki temsilcilerinden olan DANdadaDAN Korhan Futacı, Berke Can Özcan, Feryin Kaya ve Burak Irmak tarafından 2005 yazında kuruldu. Daha önce Tamburada'nın "Fantastik" albümünde de beraber çalan grup üyeleri yurtiçi ve yurtdışında önemli festivallerde yer aldılar. Dörtlü DANdadaDAN ismiyle ilk olarak Dorian isimli küçük bir klüpte sahne almaya başladı. DANdadaDAN kısa bir süre sonra kendi dinleyici kitlesini buraya çekmeyi başardı. Peyote'deki performansları ise onları Rock'n Coke sahnesine taşıdı. Balans ve Babylon'daki konserlerin sonrasında DANdadaDAN'ın ilk albümü "Sen Bana Birini Android" Fono Müzik tarafından yayınlandı. Yapımcılığını Burak Güngörmüş ve DANdadaDAN'ın üstlendiği albümde 12 şarkı yer alıyor. Albümün ilk video klibi "Kuru Kuru" İtalyan Apartmanı yapımevi markasıyla Film Sokağı Stüdyoları'nda Arda Öztürkcan tarafından çekildi.

DANdadaDAN

Korhan Futacı - Vokal, Saksafon
Berke Can Özcan - Davul, Geri Vokal, Vurmalılar
Burak Irmak - Synth, Oorg, Geri Vokal
Feryin Kaya - Bas Gitar, Geri Vokal

#...ResimLer...#

Dandadadan

Dandadadan

Dandadadan

Dandadadan

Dandadadan

BuLundukLarı Ortamda OnLarLa Beraber İçmek İsterdim...PehhhMsn Sad

Alıntı

| #...By SLipKNoT...# |

Son düzenleyen Blue Blood; 27 Eylül 2008 21:42
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Eylül 2008       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Dandadadan

Sponsorlu Bağlantılar
16163dandadadan01pe7

i_ly - avatarı
i_ly
Ziyaretçi
25 Ağustos 2009       Mesaj #3
i_ly - avatarı
Ziyaretçi
Aydınlıklar
Aydınlıklar içindeyim hayatta
Pırıl pırıl biryer burası şu anda
Sarhoş oldum ben sanki bir yudumda
Yere göğe sığmam uçarım uzayda

Cenaze
Bugun senin cenazen kalkti benim icimden
Aklimdan gecti butun yasayanlar ve olenler

O kocaman boslukta uyur gibi koynumda
Anlatirken ruyalar seni bana sonu sana

Maskara
Aklımı aldın yollarda yalnız bıraktın
Aradın buldun kanıma girdin sen benim
Sözlerin çöpmüş anlatılanlar çamurmuş
Gözüm karardı savaşa hazırım ben artık
Şimdi nerdesin
Vura vura yaptın maskara
Hadi bana saldır son defa

Tezkere
Sular gelecek
Kafamızı gececek
Her yer sallanacak
Herkes mi ölecek

Ateş basacak
Ten terleyecek
Her yer kavrulacak
Herkes mi ölecek

Rüzgar esecek
Dumduz edecek
Her yer savrulacak
Herkes mi ölecek

Kaç para bu dünya
Batsa da sonunda

Zin Zin
Rengarenk oldu dünya altımda
Bütün alem ortak oldu oyunuma
Sen niye katılmadın ben mi cağırmadım

Tüm zerrelerim dağıldı evrene
Ve hatta hepinizin icine
Sen niye almadın ben mi veremedim

Zin zin
Çatalp göster bana
Zin zin çatalı göster bana
Hadi hadi göster hadi göster bana

Ona buna şuna buna verdin durmadan
Hadi artık göster sunu ucundan
Tilki gibi tetikte uykuda bile çile

Yola cıktım karga boku ağzımda
Bütün yollar çatallandı karşımda
Sen hangi yoldan gittin
Arkanda kalmamış izin

Zin zin
Çatalı göster bana
Zin zin
Çatalı göster bana
Hadi hadi göster

Kutbu Kuzey
İçimdeki bu büyük boşluk
Kuzey kutbu kadar soğuk
Gelme yanarsın tenin inceciktir senin
Bu büyük boşluk çok çok soğuk
Kuzeyde bir yerde dolanır dururum
Hayaller içinde
Bu beyaz boşluk sahibim oldu
Kardanadamlar dostlarım oldu
Tüm bildiklerim buz olup dondu
Soğuk nefesimle hep arar oldum
Kuzeyde bir yerde dolanır dururum
Hayaller içinde

Kara Araba
Kara kapkara bir araba olsa
Yazılsam duvarlara
Kalmasa aklım buralarda
Uzun uzun yollar vardı
Kara araba da vardı
Ama gitme demişti o bana
Kal kal kal yanımda
Dedi bana çıkma sakın yataktan
Sarıl bana
Binme o arabaya

Kara kara
Kal kal kal yanımda
Sar sar sar bir daha

Son düzenleyen i_ly; 25 Ağustos 2009 17:56 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
i_ly - avatarı
i_ly
Ziyaretçi
25 Ağustos 2009       Mesaj #4
i_ly - avatarı
Ziyaretçi
Aramızda Dolanan Hayaletler
Bazı müzisyenler ilk bakışta içinizi ısıtır. Hah dersiniz; işte bunlar tabanca gibi çalarlar. Dinlememişsinizdir; sağdan soldan çalınmıştır isimleri kulağınıza. Önce resimleriyle tanışmış, bir şekilde iyi müzisyen olduklarına dair hisse kapılmışsınızdır.
İşte DANdadaDAN tam böyle. İnsana müzisyenliklerine dair güven veren dört kafadarın tutkalı topluluk ruhu. Birbirlerine notalarla kenetlenmiş olmaları.
Korhan Futacı'nın acılı, hizaya gelmez sesi ve sıcak tonlu, canhıraş, ısrarcı saksofonu; Burak Irmak'ın düzensiz, sayko tonlu huysuz klavyesi; Feryin Kaya'nın metalik ruhlu tabanca gibi bası ve Berke Can Özcan'ın kinetik davulu. İşte DANdadaDAN'ın fevkalbeşer simyası.
Beyoğlu'nun arka sokaklarında Dorian adlı bir barda başlamışlardı. Şevkle çalan bu müzisyenler, kısa sürede ilgiye mazhar kılmışlardı bu kibrit kutusu kadar mekanı.
Fono Müzik adlı plak şirketinde koltuğu babadan devralan ve mekanın sahibi olan Burak Güngörmüş, daha ilk günlerde firmasına yeni bir yüz kazandırmak için, DANdadaDAN'a albüm yapmayı kafaya koymuştu. Kısa sürede azımsanmayacak sayıda bağımlı dinleyici edinen ilerici punk-caz-rock fusion dörtlüsünün ilk albümünün çıkışı uzun sürmedi.
Sıkı DANdadaDAN takipçilerinin duygusallığın saf enerjisiyle doldurulmuş bu tutkulu ilk albüme hayli şaşıracaklarını peşinen söyleyelim. Altı şarkının hücum kayıtla elde edildiği 12 parçalık albümün adı, içinde nelerle karşılaşacağınız hakkında az da olsa fikir veriyor: "Sen Bana Birini Android".

Enerjik punk ruhu
Müzikal muziplikleri her yanlarına yansımış. Örneğin isimlerini yazış şekli görsel bir estetikten ibaret; niyetleri Dada vurgusu yapmak değil. Aslında müziklerinde de entelektüel derinlik arayışından öte, duyguları güçlü bir şekilde aktarma çabası var.
Kaf Dağı'nın ardında değiller; kolay ulaşılabilirler. Zaten oldukça da davetkarlar. Duygu ile akıl arasındaki ilişkide, dışarıdan bakınca birincisi, içeri girince ikincisi hakim.
Şarkı sözlerinde bilinen kalıpları yenileme manasızlığından uzak tutuyorlar kendilerini. Türk müziği şarkı formatlı "Kuru Kuru", Avrupa duygularının ağır bastığı pop şarkısı "Zın Zın", senfonik rock temelli "Tezkere", 80'lerin pop melodileriyle çaldıkları "Kutbu Kuzey", garip konulu ağıt "Kara Araba", çılgın rock ruhlu, Uriah Heep klavyeleriyle bezenmiş "Maskara" ve acıyı nefrete dönüştüren "Kaltaklar"; açık sözlülüğün sınırındaki şarkıların her biri ayrı ayrı tokatlıyor ama hiçbiri canımızı yakmıyor.
Hiçlik hissiyatının egemenliği ve enerjik punk ruhu, özgün bir estetik tavra sebebiyet veriyor. Üzerinde yaşadıkları toprakların kültürünü yok saymadan gerçekleştirdikleri cüretkar yorumlar, üzerlerinde iki kez durup düşünmeye itiyor bizi.
Bu oluşumun tek albümlük bir proje olarak kalmaması dileğiyle. Hem DANdadaDAN'a hem de onlar gibi doğru bildikleri yolda cesur adımlar atmasını bilen toplulukların sayıca daha fazla olmalarına ihtiyacımız var.

Kapısı aralık kalplere

Arkansaslı nu-metal rock topluluğu Evanescence'dan başarılı ilk albüm "Fallen"dan üç yıl sonra güzel bir albüm daha geldi: "The Open Door".
Yenisi de onları bir gecede ünlü yapan mantık üzerine kurulmuş. Siyahlar içindeki Amy Lee epik şarkılarını gotik dokunuşlarla söylüyor; melankolik şarkılar sevgi ihtiyacı, sancılı ayrılıklar ve örselenmiş ruhları anlatıyor.
Açılış şarkısı "Sweet Sacrifice" topluluğun çok yönlülüğünü gösteriyor. Ama en fazla da Moody'nin huysuzluğunu ortaya koyuyor. "Snow White Queen" ve "Like You", Evanescence'ın nadiren karşımıza çıkan uysal yüzünü sergiliyor. Gitar rifleri, piyano pasajları ruh hallerine göre vaziyet alıyor. Gitarların biraz geri plana atıldığı gözleniyor. Milliyet Gazetesi - 11 Kasım 2006

Dandadadan