Arama

Gül Şerbetli Fıstıklı ve Limonlu Islak Kek Tarifi

Güncelleme: 21 Mayıs 2010 Gösterim: 1.511 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
21 Mayıs 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
GÜL ŞERBETLİ FISTIKLI VE LİMONLU ISLAK KEK
seffaf
Sponsorlu Bağlantılar
gul serbetli fistikli limonlu
Kek İçin Malzemeler:
1.5 su bardağı un
1.5 su bardağı mısır unu
1.5 su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
3 yumurta
2 yemek kaşığı gülsuyu
2 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı çekilmiş antepfıstığı

Gülsuyu şerbeti için:
Yarım su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı gülsuyu
Yarım su bardağı su
1 limonun rendelenmiş kabuğu

Süslemek için:
2 yemek kaşığı antepfıstığı


ISLAK KEK TARİFİ:

Un, mısır unu, şeker ve kabartma tozunu çukur bir kapta harmanlayın. Başka bir kasede zeytinyağı, yoğurt, yumurta ve gülsuyunu karıştırın. Bu karışımı unlu harcın üzerine ekleyip pütürsüz hale gelene kadar karıştırın. Yarım su bardağı antep fıstığı, limon suyu ve rendelenmiş kabuğunu ilave edin. Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Limon kabuğu dışındaki diğer şerbet malzemelerini derin bir tencereye alın. Şeker eriyene kadar kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Ateşi yükseltip kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatın. Şerbeti ocaktan alıp soğutun ve limon kabuklarını ekleyin. Keki fırından aldıktan sonra 10 dakika soğumasını bekleyin. Şerbeti kek üzerine gezdirip soğumaya bırakın. Kek üzerini kalan fıstık ve limon kabuğu ile süsleyin. Dilimleyip kaymak ile servis yaparsanız ıslak kek görünümü ile de misafirlerinizi hayran bırakabilirsiniz.


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

8 Mart 2015 / MeLL Taslak Konular
21 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
21 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
19 Kasım 2012 / _AERYU_ Taslak Konular
12 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular