Arama

Kayısı Marmelatlı Kek Tarifi

Güncelleme: 21 Mayıs 2010 Gösterim: 1.594 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
21 Mayıs 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
KAYISI MARMELATLI KEK
seffaf
Sponsorlu Bağlantılar
kayisi marmelatli kek
Kek İçin Malzemeler:
200 gr margarin
1.5 su bardağı tozşeker
4 yumurta
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
1 yemek kaşığı limon suyu
3 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
2 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
3-4 yemek kaşığı kayısı marmelatı
4-5 kayısı


KEK TARİFİ:

Yumurtaların sarı ve aklarını ayırın. Yumurta aklarını bir tutam tuz ilavesiyle kar halinde çırpın. Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. Margarini oda sıcaklağında yumuşatın. Tozşekerle birlikte bir kaseye alıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta sarıları, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip çırpmaya devam edin. Unu azar azar ilave edip çırpın. Yumurta aklarını ekledikten sonra tahta kaşıkla karıştırın. Yuvarlak kek kalıbını yağlayıp hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Kek ılındıktan sonra kalıptan çıkarıp enine, iki parça halinde kesin, Alt dilimin üzerine bir kat marmelat sürüp kayısı dilimleri ile kaplayın. Üst dilimi kapatıp üzerine kayısı marmeladı sürün. Dilimleyip servis yapın.


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

6 Aralık 2008 / ÖmÜrCeK Taslak Konular
25 Ocak 2012 / Misafir Taslak Konular
27 Mayıs 2013 / _VICTORY_ Sağlıklı Yaşam
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
21 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular