Arama

Ballı ve Tereyağlı Soslu Kek Tarifi

Güncelleme: 21 Mayıs 2010 Gösterim: 1.574 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
21 Mayıs 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
BALLI VE TEREYAĞI SOSLU KEK
seffaf
Sponsorlu Bağlantılar
balli tereyagli soslu kek
Kek İçin Malzemeler:
125 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 hafif çırpılmış yumurta
1 paket vanilya
1 + 3/4 su bardağı kek unu
3/4 su bardağı süt
Sos için:
60 gr tereyağı
1 çay bardağı bal
1 su bardağı krema


Kek Tarifi:

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Krem karamel kalıplarını tereyağı ile yağlayın. Tereyağı İle toz şekeri bir kapta mikserle çırpın. Yumurtaları ekleyin. Vanilyayı da ilave edip iyice çırpın. Metal kaşık yardımıyla elenmiş kek ununu ve sütü bir kapta karıştırın. Karışımı yine metal kaşık ile kek kalıplarına paylaştırın ve 20 dakika fırında pişirin. Kekleri tel ızgara üzerine ters çevirin ve 5 dakika sonra kalıptan çıkarın. Ufak bir tencerede tereyağını eritin. Bal ekleyip karıştırın. Kremayı da ilave edip kaynatın. Keki servis tabağına alın ve üzerine ballı sostan dökün. Dilerseniz ufak bir çiçekle veya hazır çilek sosuyla tabağı süsleyip servis yapın.


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

25 Şubat 2010 / Misafir Taslak Konular
27 Mayıs 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
25 Şubat 2010 / Misafir Taslak Konular
21 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular