Arama

Kayısılı ve Fındıklı Kek Tarifi

Güncelleme: 21 Mayıs 2010 Gösterim: 1.346 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
21 Mayıs 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
KAYISILI VE FINDIKLI KEK
seffaf
Sponsorlu Bağlantılar

kayisili findikli kek
Malzemeler:
12-14 kişilik
1 kg kayısı
Alt hamur için: 4 adet yumurta
200 gram margarin
1 su bardağı +1 çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
Bir buçuk su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu

Üst hamur için:
Bir buçuk su bardağı un
4 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı iri dövülmüş fındık
1 çorba kaşığı tarçın
4 çorba kaşığı margarin

TARİFİ:

İlk olarak alt hamur için, yumurtaların sarı ve aklarını ayırın. Oda sıcaklığindaki margarini, tozşeker, vanilya ve yumurta sarılarıyla birlikte bir kaba alıp krema görüntüsü alana kadar çırpın. Yumurta aklarını başka bir kapta kar gibi olana kadar mikserleyin. Kabartma tozu ve
unu, ilk karışıma katıp iyice yedirin. Yumurta akını da ekleyip sadece karıştırın. 25x25 cm kare bir kalıbı yağlı kağıt ile kaplayın. Hamuru kalıba döküp üzerine ikiye bölünüp çekirdekleri çıkartılmış yarım kayısıları dizin. Üst hamur için un, tozşeker, fındık, tarçın ve eritilmiş margarini karıştırın. Kalıptaki kayısıların üzerine bu hamuru döşeyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Kalıpta soğuttuktan sonra servis edin.


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

20 Ekim 2015 / Misafir Sağlıklı Yaşam
24 Nisan 2009 / betüll Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
21 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
21 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular