Arama

Ahududulu Pasta Tarifi

Güncelleme: 2 Haziran 2010 Gösterim: 1.369 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
2 Haziran 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
AHUDUDULU PASTA
seffaf
Sponsorlu Bağlantılar
ahududulu pasta
Pasta İçin Malzemeler:
Kek için:
60 gr margarin
2 kahve lincanı un
4 yumurta
2 kahve fincanı tozşeker
1 tutam tuz

Ahududulu krema için:
500 gr taze veya dondurulmuş ahududu
1 su bardağı tozşeker
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
5 yumurta sarısı
3 y kaşığı mısır nişastası
2 yaprak jelatin
4 yemek kaşığı su

Üzeri için:
2 paket sade toz kremşanti
2 su bardağı soğuk süt


PASTA TARİFİ:
Margarini eritip ılıtın. Yumurtaları çırpın. Şekeri ekleyip çırpın. Un ve bir tutam tuz ilave edip çırpmaya devam edin. Margarini ekleyip çırpın. Hamuru yağlanmış yuvarlak kalıba boşaltın. Sıcak fırında pişirin. Soğumaya bırakın. Ahududuların yarısını püre yapın. Püreye yarım bardak şeker ilave edip karıştırın. 3 bardak süte vanilya ve kalan şekeri ekleyip karıştırın. Yumurta sarılarını mısır nişastasıyla çırpın. Şekerli sütü ve yumurtalı karışımı bir tencerede pişirin. Yaprak jelatinleri 4 kaşık ılık suda eritin ve kremaya ekleyip karıştırın. Ahududu püresini karışıma ilave edip çırpın. Keki enine 2 dilime kesin. Alt dilimi kelepçeli kalıba yerleştirip üzerine kremayı yayın. Ayırdığınız ahududuların yarısını serpiştirin. Diğer kek dilimini üzerine kapatın. Kremşantiyi soğuk sütle çırpıp kekin üzerini kaplayın. Buzdolabında 30 dakika bekletip ahududularla ve kremşanti ile süsleyin.


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
23 Şubat 2013 / _Yağmur_ Sağlıklı Yaşam
23 Şubat 2013 / ROSE Sağlıklı Yaşam
2 Haziran 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
5 Haziran 2012 / buz perisi Sağlıklı Yaşam