Arama

Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav Tarifi

Güncelleme: 8 Haziran 2010 Gösterim: 1.111 Cevap: 0
Breath - avatarı
Breath
Ziyaretçi
8 Haziran 2010       Mesaj #1
Breath - avatarı
Ziyaretçi
Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav

Malzeme Listesi
  • 1 Su bardağı zeytinyağı
  • 5 - 6 adet patlıcan
  • 1 Baş soğan
  • 2 Su bardağı pirinç
  • 3 adet domates
  • 1 çorba kaşığı çam fıstığı
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 2 Su bardağı su
  • Tuz
Yapılışı
Sponsorlu Bağlantılar
Pirinci 1 saat kadar tuzlu suda bekletelim. Patlıcan kabuklarının tümünü soyalım, tuzlu suda yarım saat bekletelim. Daha sonra patlıcanları fındık büyüklüğünde doğrayalım, kızgın yağda kızartalım, mutfak havlusuna çıkartalım. Bir baş kuru soğanı zeytinyağının yarısında kavuralım, üzerine suda beklettiğimiz, süzdüğümüz pirinci katalım, kalan zeytinyağını da ilave edelim. Pirinç sertleşene kadar iyice kavuralım, üzerine rende domates ve kızarmış patlıcanı ekleyelim, tuzu serpelim, en son suyunu ekleyelim, karıştıralım. Tencereyi kapalı oalark 25 dakika ateşte tutalım.(Kısık Ateş) ateşten alıp demlendirip, servis yapalım.

Afiyet Olsun.



Benzer Konular

18 Ekim 2008 / nünü Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
21 Ağustos 2010 / Daisy-BT Taslak Konular
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
19 Temmuz 2012 / büşra_sarah Taslak Konular