Arama

Perdeli Pilav Tarifi

Güncelleme: 21 Ağustos 2010 Gösterim: 1.555 Cevap: 0
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
21 Ağustos 2010       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Perdeli Pilav
Sponsorlu Bağlantılar

Ad:  rg.ashx.jpg
Gösterim: 229
Boyut:  67.4 KB

Perde Pilavı : Fes şeklinde bakır tencerelerde pişirilen “Perde Pilavı” Siirt’in en meşhur misafir yemeğidir. Yumurta, süt ve yağ ile yoğurularak hazırlanan hamur, özel tencereye yufka şeklinde sıvanır. Bu hamur üzerine badem içi ile şekiller verilir. Önceden kızartılan keklik veya tavuk eti et suyu ile hafifçe pişen pirinçle beraber çeşitli baharat, badem içi, çam fıstığı ile birlikte hamurla sıvalı tencereye yerleştirilir. Tencerenin ağız tarafı da hamurla sıvanarak kapağı örtülür. Önceleri kor ateş üzerinde döndürülerek pişirilen Perde Pilavı, şimdi fırınlarda pişirilmektedir. Pişen pilav, genişçe bir tepsi içine, tencerenin ters yüz edilmesiyle külah şeklinde boşaltılır. Sıvanmış hamur, börek gibi kızarmıştır. Bu kabuk yarılarak servis yapılır.



Benzer Konular

5 Aralık 2015 / _KleopatrA_ X-Sözlük
19 Mart 2010 / _KleopatrA_ X-Sözlük
19 Temmuz 2012 / büşra_sarah Taslak Konular
8 Haziran 2010 / Breath Taslak Konular
1 Aralık 2015 / Safi X-Sözlük