Arama

Domates Turşusu Tarifi

Güncelleme: 13 Haziran 2010 Gösterim: 2.065 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
13 Haziran 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Domates Turşusu

Sponsorlu Bağlantılar

domates tursusu

Domates Turşusu
Malzemeler:

  • 2 kg yeşil domates
  • 1 kg ince ve küçük sivribiber
  • 4 adet havuç
  • 1-2 dilim limon
  • 1,5 çay bardağı sirke
  • 3 tatlı kaşığı kaya tuzu (turşu tuzu)
  • 2 baş sarımsak
  • iyi su (kaynak suyu)
  • 1 demet maydanoz
Hazırlanması:
  1. Domates ve biberleri yıkayın. Havuçları kazıyıp halka halka doğrayın. Sarımsakları soyun.
  2. Sivribiberlerin başlarını hafifce kesin ya da iğne ile birkaç yerden delin.
  3. Sivribiber, domates, sarımsak ve havucu bu sırayı takip ederek dolana kadar kavanoza yerleştirin. (Kavanoz küçük gelirse 2 tane kullanabilirsiniz)
  4. Kavanoz dolunca maydanozu yıkayıp demet halinde üzerlerine kapatın. En üste de bir dilim limon yerleştirin. Sirkeyi kavanoza ilave edin.
  5. Tuzu kavanozu dolduracak kadar iyi suda eritip bir süzgeç yardımıyla kavanoza doldurun.
  6. 3-4 saat kavanozu ağzı yarı açık şekilde bekletin. (Kavanozdaki hava boşaldığı için su seviyesi düşecektir) Su seviyesi azalınca ağzı dolana kadar bir miktar daha tuzlu su ilave edin.
  7. Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp serin ve güneş alamayan bir yerde 15-20 gün bekleyin.
Notlar:
  • Sivribiberlerin 1-2 tanesi acı olursa hem bakteri oluşumunu engellersiniz hem de güzel bir tad yakalarsınız.
  • Turşunun daha erken olmasını isterseniz kavanozun dibine 10-15 nohut tanesi ekleyin, böylece fermantasyonu hızlandırırsınız.

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
9 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
20 Nisan 2009 / ThinkerBeLL Taslak Konular
13 Haziran 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
13 Haziran 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular