Arama

Biber Turşusu Tarifi

Güncelleme: 8 Ekim 2008 Gösterim: 3.384 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Biber Turşusu
Malzemeler
Sponsorlu Bağlantılar
  • Biber
  • Tuz
  • Sarımsak b
Hazırlanışı
Turşu için ince, uzun şekilli. acı veya tatlı biberler kullanılır. Turşu olduktan sonra istenilen sarı rengi elde edebilmek için, taze halde iken rengi koyu yeşil olmayan. en iyisi yeşil-sarı renkte olan biberleri seçin. Ezik ve çürük olanları ayıklayın. Turşunun hazırlanması ve katkı maddeleri, hıyar turşusunda olduğu gibidir. Yalnız salamuranın tuz miktarı biraz daha az olmalıdır. Tartıyla yapılacaksa. sonuçta tuz oranı %4 olacak şekilde hesaplanmalı; önceden hazır salamura kullanılacaksa, salamuranın tuz oranı %7-8 olmalıdır.
Biber turşusunun yenilecek olgunluğa geldiği. tad ve kokudaki değişme ve yeşil rengin tam sarıya dönmesi ile anlaşılır.
Biber turşusu. sade olarak hazırlanıp yenilebildiği gibi, hıyar ve domatesle birlikte, karışık olarak da kurulabilir.
b


Benzer Konular

5 Ağustos 2011 / RoSSoRoSe Taslak Konular
25 Eylül 2015 / Misafir Taslak Konular
18 Ekim 2008 / nünü Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Lavie Taslak Konular
18 Ekim 2008 / nünü Taslak Konular