Arama

Çabuk Turşu Tarifi

Güncelleme: 13 Haziran 2010 Gösterim: 1.570 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
13 Haziran 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
ÇABUK TURSU
seffaf
Sponsorlu Bağlantılar

cabuk tursu tarifi
Malzemeler:
2 su bardagi elma sirkesi
1 kahve kasigi tuz
1 tatli kasigi pudra sekeri
1 tatli kasigi zeytinyagi
125 gr. havuç
125 gr. yesil fasulye
125 gr. arpacik sogani
125 gr. yesil ve kirmizi biber
125 gr. kereviz yapragi ve kökü
125 gr. karnabahar
3 bas sarimsak
1 demet dereotu

TARIFI:
Bütün sebzeleri yikayip, ayiklayiniz. Cinslerini karistirmadan küçük küçük tavla zari büyüklügünde dograyiniz. Bir büyük tencerenin içine sirke ve zeytinyagi koyup kaynatiniz. Tuz ve sekeri ekleyiniz. Kaynayan sirkenin içine sirasiyla, havuçlari, bes dakika sonra yesil fasulyeyi ve kerevizi, bes dakika sonra karnabahari, biberleri ve sogani atip 10 dakika kaynatiniz. Tencereyi atesten alip, sogumaya birakiniz, ince kiyilmis dereotu ilave ediniz.
Temiz ve kuru bir kavanoza bosaltip, kapagini hava almayacak sekilde kapatiniz. Bir gün serin bir yerde bekletiniz. Bir gün sonra ister tek basina, ister soguk etin yaninda, garnitür olarak ikram edebilirsiniz. Yaptiginiz bu tursu bir ay süreyle bozulmadan buzdolabinda saklanabilir. Mevsimine göre sebzeleri degistirebilirsiniz. Yalniz kaynatma sirasi her sebzeye göre degisecektir, buna dikkat etmek gerekir.



"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

9 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
22 Ağustos 2011 / GÜLGECELER Taslak Konular
4 Eylül 2015 / SUNU X-Sözlük
9 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
9 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular