Arama

Ayva Reçeli Tarifi

Güncelleme: 6 Temmuz 2010 Gösterim: 1.866 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
6 Temmuz 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Ayva Reçeli

Sponsorlu Bağlantılar


4mart08
Kışın sonu, baharın ilk günlerinde ayvaları değerlendirelim...

Malzemeler
  • 3 adet ayva
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 adet limon
  • 3 su bardağı su
Hazırlanışı

1. Ayvaların kabuklarını soyun. Bir kaseye limon suyunu koyun ve ayvaları bu kaseye rendeleyin. Rendelerken limon suyuyla karıştırın, böylece ayvalar kararmaz. Ayvaların ortasındaki çekirdeklerden 6-7 tanesini atmayın.
2. Rendelenmiş ayvaları ve çekirdekleri bir tencereye alın. Ayvaların dibindeki limonlu suyu da tencereye dökün. Hepsini beraber 3 bardak su ile haşlayın. On dakika sonra şekeri ilave edin ve kaynatmaya devam edin. Kıvamı biraz koyulaşınca (onbeş dakika) ocağı kapatın. Soğudukça daha da koyulaşacaktır.
Not: Eğer reçeliniz çok koyu olursa biraz daha su ilave edip tekrar kaynatın. Eğer reçeliniz sulu ve tatsız olursa, şeker ilave edip kaynatın.
recel2

Afiyet Olsun.


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

6 Mayıs 2009 / Misafir Taslak Konular
5 Ekim 2011 / melekay42 Taslak Konular
6 Temmuz 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
24 Eylül 2011 / Misafir Taslak Konular