Arama

Dünya Kentleri: Palermo

Güncelleme: 10 Haziran 2012 Gösterim: 1.258 Cevap: 1
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
7 Eylül 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Palermo
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar



800px Palermo Panorama bjs 3

Palermo (Sicilyaca: Palermu, Yunanca: Panormus) İtalya'nın güneyinde tarihi bir şehir olup, otonom bölge olan Sicilya ve Palermo bölgesinin başşehidir. Şehir, onun 2700 yıllık sürecinde zengin tarihi, kültür, mimari ve gastronomi ile oynadığı önemli rolleriyle tanınır. Palermo Sicilya adasının kuzeybatı kısmında konumlanır ve Tiren Denizi'ndeki Palermo körfezine göre sağdadır.


Şehir Phoenicia'lılar tarafından kurulmuş fakat Antik Yunanlılar tarafından Panormus olarak isimlendirilmiştir (anlamı 'bütün liman). Palermo Roma Cumhuriyeti'nin bir parçası oldu ve sonunda binlerce yıl için Bizans İmparatorluğu'nun bir parçası oldu. Kısa bir dönem için Arap hükümdarının yönetimi altında başşehir oldu. Norman istilasını takiben, Palermo 1130 dan 1816 tarihine kadar yeni bir krallık olan Sicilya Krallığı'nın başşehri oldu. En sonunda 1860 İtalyan birleşmesi ne kadar, Napoli Krallığı ile birleşik olacaktı.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
10 Haziran 2012       Mesaj #2
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Palermo
MsXLabs.org & MORPA Genel Kültür Ansiklopedisi
Sponsorlu Bağlantılar

Sicilya'nın merkezi olan kent. Adanın kuzeybatısında, Pellegrino Dağı eteğinde, geniş bir koyda kurulmuştur. Sicilya ile İtalya arasındaki ticaret bağlantısını sağlayan başlıca liman olan Palermo, turunçgiller, şarap ve kükürt ihraç eder. Aynı zamanda bazı endüstrilerin de merkezidir (gemi yapımı, kimyasal maddeler, dokumacılık, cam vb.). Fenikeliler tarafından kurulmuş olan kent, zengin tarihinin çeşitli dönemlerine ait birçok yapıtla süslüdür. Nüfusu 731.464.

theMira

Benzer Konular

13 Ağustos 2015 / Jumong Ünlülerin Fotoğrafları
17 Aralık 2015 / Jumong Moda ww
20 Ağustos 2008 / Tiglon Spor ww
11 Aralık 2011 / _Yağmur_ Taslak Konular
4 Eylül 2010 / ener Turizm