Gül ve Faydaları
Sponsorlu Bağlantılar
Diğer İsimleri :Rosa, Rose, Rosier
Gül (rosa) : Gülgillerin örneği olan bitki ve bunun çiçeğidir. Bir çok çeşidi vardır. Bunlar; kokusu, rengi, şekli, iriliği ve ufaklığı bakımından birbirinden ayrılır. En çok görülen çeşitleri; sarı gül, van gülü, yediveren gülü, Yabani gül ve Şam gülüdür. Pembe gülün taze çiçeklerinden gülsuyu ve gül esansı elde edilir. İçeriğinde geraniol, rodinol, eugenol, citronel ve feniletilalkol vardır. Hekimlikte çiçeklerinin renkli yaprakları kullanılır. Bunlar, gonca halindeyken toplanıp, sıcak bir yerde kurutulur ve ışık almayan kutularda saklanır.Kırmızı, pembe, beyaz ve sarı renklerde hoş kokulu çiçekler açan dikenli bir bitkidir. Çok güzel ve hoş kokulu bir çiçek olan gül, cilt bakımı için de çok yararlı ve kullanışlıdır.
Faydası :
- İshali keser.
- Bademcik ve boğaz iltihaplarını giderir.
- Mikrop öldürücüdür.
- Gargarası ağız yaralarına ve diş ağrılarına iyi gelir.
- Gül yağı ve gül suyu cildi gerginleştirir ve cilde canlılık verir.
- Antiseptik olarak kullanılır.
- Bayılmayı giderir.
- Ciğeri kuvvetlendirir, kalbe ferahlık verir, dimağı takviye eder.
- Göz kanlanmaları ve göz nezlelerinde faydalıdır. Ayrıca krem ve parfümeri sanayiinde kullanılır.
- Gül çiçeğinin yapraklarını kaynatarak elde edilen çay bağırsakları rahatlatır ve bulantıyı keser.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.