Arama

Enerji Sözlüğü - A

Güncelleme: 23 Mart 2011 Gösterim: 1.322 Cevap: 0
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
23 Mart 2011       Mesaj #1
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
AC: Alternatif (Dalgalı) akım anlamına gelmektedir. Genliği ve yönü zamana göre değişiklik gösterir. Santrallerde üretilen enerjinin sevkinde de AC kullanılmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar
Açık devre gerilimi: Bu gerilim, hücre veya panelin standart test koşulları altında artı ve eksi çıkış uçları arasında herhangi bir yük yokken, yani herhangi bir akım akmazkenki ölçülen açık devre gerilimidir.

Ahşap: Sürekli daha fazla ağarç üretme şansımız olduğu için ahşap yenilenebilir enerji kaynağı olarak kabul edilir. Yakarak ısı ve ışk ürettiğimiz ahşap, bio-kütle tesislerinde elektrik enerjisi üretmek için kullanılır.

Akım: Elektrik akımı veya elektriksel akım elektron hareketidir. Bir iletken üzerinden birim zamanda geçen elektron sayısını gösterir.

Akü:Elektrik enerjisini kimyasal enerji olarak depolayan, gerektiğinde elektrik enerjisi olarak veren cihaza denir. Alternatif enerji sistemlerinde doğal enerjinin olmadığı zamanlarda akülerde toplanan elektrik enerjisi ile sistem beslenir.

Amper ( A ): Elektrikte akım şiddeti birimidir. Birim zamanda geçen elektrik yükü miktarına elektrik akımının şiddeti denir.

Anemometre: Rüzgarın anlık hızını ölçmek için kullanılan ölçüm cihazı


Aralıklı:Kelime anlamı ile paralel olarak, surekli olmayan, bir zaman diliminin parçalarında faal olan cihazlar için kullanılmakta olup, rüzgar tirbünleri sadece rüzgar olduğunda çalışmaları ve elektrik üretmeleri ile bunun en iyi örneklerindendir. Yenilenebilir enerji kaynaklarının çoğu bu şekilde işlemektedir.

Atom:Bir kimyasal elementin tüm özelliklerini taşıyan en küçük parçacığıdır. Büyüklükleri açısından farklılık gösterirler. Hidrojen atomu en küçük boyutta olmakla birlikte uranyum atomları en büyük boyutlara sahiptir.

Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....

Benzer Konular

24 Mart 2011 / RuffRyders Çevre Bilimleri
25 Mart 2011 / RuffRyders Çevre Bilimleri
24 Mart 2011 / RuffRyders Çevre Bilimleri
24 Mart 2011 / RuffRyders Çevre Bilimleri
24 Mart 2011 / RuffRyders Çevre Bilimleri