Arama

Akdeniz Oyunları hakkında bilgi verir misiniz?

Güncelleme: 26 Mart 2012 Gösterim: 1.677 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Nisan 2011       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya o oyunlar nelerdir işte onu soruyorm .??
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Nisan 2011       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
yha nasıl bilgi alırız
akdeniz kıyafetiyle ilgili
Sponsorlu Bağlantılar
buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
26 Mart 2012       Mesaj #3
buz perisi - avatarı
VIP Lethe
Akdeniz Oyunları
Akdeniz Oyunları, Akdeniz'e kıyısı olan ülkeler arasında, dört yılda bir düzenlenen spor yarışmalarıdır. Bu yarışmalar, Akdeniz ülkeleri arasında toplumsal ve kültürel yakınlaşmayı sağlamak amacıyla düzenlenmektedir. Akdeniz Oyunları’nda Olimpiyat kuralları geçerlidir ve yarışmalar 15 günde tamamlanır.
Akdeniz Oyunları ilk kez, 1948 Londra Olimpiyatları sırasında, Uluslararası Olimpiyat Komitesi asbaşkanı ve Mısır Olimpiyat Komitesi başkanı Muhammed Tahir Paşa’nın önerisiyle gündeme geldi. Türkiye ile birlikte dokuz Akdeniz ülkesi Olimpiyat komiteleri bu öneriyi olumlu karşılayınca, Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi kuruldu. Merkezi Atina'da bulunan bu komite, oyunların dört yılda bir, Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerin amatör sporcuları arasında ve gene Akdeniz kıyısındaki bir kentte yapılmasına karar verdi.
Akdeniz Oyunları'nın ilki, 5-12 Ekim 1951 tarihleri arasında Mısır'ın İskenderiye kentinde düzenlendi. Bütün Akdeniz Oyunları'na katılan Türkiye, 1971'de düzenlenen altıncı Akdeniz Oyunları'na İzmir’de ev sahipliği yaptı. Eylül 2005’te İspanya'nın Almería kentinde Akdeniz Oyunları’nın on beşincisi yapıldı. Atletizm, basketbol, boks, jimnastik, futbol, güreş, eskrim, sutopu ve yüzme, bütün Akdeniz Oyunları'nın programında yer alan değişmez spor dallarıdır. Bugüne kadar düzenlenen Akdeniz Oyunları'nın en başarılı ülkesi, kazandığı toplam madalya sayısıyla İtalya’dır.
In science we trust.

Benzer Konular

31 Temmuz 2017 / Misafir Cevaplanmış
3 Aralık 2011 / Misafir Cevaplanmış
14 Eylül 2012 / uykucu Soru-Cevap
26 Şubat 2016 / Misafir Taslak Konular