Arama

Duvar Stickerları

Güncelleme: 8 Ocak 2015 Gösterim: 8.474 Cevap: 8
emelih - avatarı
emelih
Ziyaretçi
6 Mayıs 2011       Mesaj #1
emelih - avatarı
Ziyaretçi
Duvar Stickerları
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Son Moda duvar Stickerları
Odalarınızda düz boyanmış duvarlardan sıkıldıysanız, duvarlarınızı daha canlı ve daha bir modern havaya sokmak istiyorsanız bu resimleri incelemenizi tavsiye ederim.
Duvar odayı gösteren en geniş alandır. Çoğunlukla resim gibi dekoratif objelerle süslediğimiz duvarlar son zamanlarda gittikçe yaygınlaşan duvar resimleri veya duvar sticker'arı ile süsleniyor.

33 buyuk

77 buyuk

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
emelih - avatarı
emelih
Ziyaretçi
6 Mayıs 2011       Mesaj #2
emelih - avatarı
Ziyaretçi
Hayat kaynağımız olan çocuklarımızın odalarını değişik duvar stickerlarıyla renklendirmemiz mümkün. Çocukların odalarında vakit geçirmeleri için harika bir çözüm.

Sponsorlu Bağlantılar
918 buyuk

1177 buyuk

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
9 Ocak 2012       Mesaj #3
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Duvar Stickerları

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
11 Ocak 2012       Mesaj #4
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Burç Stickerları

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
DERUNİ - avatarı
DERUNİ
Ziyaretçi
18 Ocak 2012       Mesaj #5
DERUNİ - avatarı
Ziyaretçi
Duvar Stickerları
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
DERUNİ - avatarı
DERUNİ
Ziyaretçi
18 Ocak 2012       Mesaj #6
DERUNİ - avatarı
Ziyaretçi
crush garden
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
31 Ocak 2012       Mesaj #7
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Duvarlarınız Nasıl Olsun?
Kısa zaman önce ‘demode’ olarak kabul edilen duvar kağıdı, daha iyi çalışılmış modeller ve daha geniş bir stil seçeneğiyle görkemli bir dönüş yapıyor. Desenler çok moda ve dekorasyona değer katmayı sağlıyor. Duvarlarınız yeni tekniklerle bezenmiş bir yaratıcılık malzemesi haline gelebilir. Her tarz dekorasyon için üretilmiş kopya baskılar sayesinde odalarınızda istediğiniz ambiyansı yaratabilirsiniz. Her çeşit duvar kağıdı bulmak mümkün; trompe l’oeil (göz yanılsaması) efektli, manzaralar, renkli desenler…

Duvar Kağıdının Görkemli Geri Dönüşü
Boyalarda olduğu gibi, duvar kağıdı seçiminde de çeşit zenginliği sizi zorlayabilir. Yakın geçmişte kağıt seçenekleri limitliydi ama bugün satıştaki örnekler, dekorasyon için olması gereken tüm kaliteye sahip, dayanıklı ve bakımları kolay ürünler. İhtiyaçlarınıza uyacak birçok farklı türde duvar kağıdı mevcut. Ayrıca vinil esaslı duvar kağıtlarını; vinil esaslı, kağıt arkalı vinil ve kumaş arkalı vinil duvar kağıdı seçenekleriyle de bulabilirsiniz.

Duvar Kağıtlarını Nemli Ortamlar İçin Tercih Etmeyin
Duvar boyama kağıtları, duvar kağıtlarının giriş gamı. Diğer malzemelere göre daha ucuz, ancak daha hassas ve daha az dayanıklı. Duvar kağıtları sıklıkla salonlarda veya yatak odalarında tercih ediliyor; nemli mekanlarda kullanmanız tavsiye edilmiyor. Duvar kağıdı kullanmaya karar verdiyseniz, duvarlarınızı çok iyi hazırlamaya dikkat edin (yıkama, durulama, gerekiyorsa zımparalama); çünkü en ufak bir hata bile belirgin hale gelecektir.

Vinil Duvar Kağıdının Özellikleri Nelerdir?
Klasik duvar kağıtlarına göre daha dayanıklıdır ve nemli ortamlar için tavsiye edilir. Üzerindeki PVC kaplama, onu yıkanabilir ve daha dayanıklı kılar. Sanıldığının aksine rulo halinde satın alabilirsiniz. Su geçirmez olan vinilleri banyonuza ve mutfağınıza da yerleştirebilirsiniz. Ama ısı yayan bir kaynağın yakınına koymamaya dikkat edin; çünkü eriyebilir!

Kağıt Arkalı Vinil Duvar Kağıtları
En yaygın kullanılan duvar kâğıdıdır. Kaliteli kâğıt üzerine özel yöntemlerle desen basılır ve PVC ile yekpare kaplanır. Geniş desen ve renk seçeneği bulunan bu kâğıtlar, kolay temizlenebilir olması nedeniyle de tercih sebebidir. Piyasada satılan bazı ürünlerin yapışkanı sürülmüştür.

Kumaş Arkalı Vinil Duvar Kâğıdı
Tekstil liflerinin eklenmesiyle üretilir, diğer vinil kâğıtlara göre daha dayanıklıdır. Kalın bir malzemedir ve duvardaki hataları çok iyi kapatır. Uygulaması duvar kâğıdına göre daha kolaydır. Duvara yapıştırılması için sadece bir kat yapıştırıcıya ihtiyaç duyar ve yapıştırılmaya hazır olarak satılır.

Kesimi ve yerleştirilmesi çok rahattır. Daha çok yoğun geçişlerin olduğu mekânlarda tercih edilirler. Islak sünger ve sabunla temizlenir. Darbelere ve güneş ışığına karşı dayanıklıdır ve doğru bakımla uzun süre yeni kalabilir. Enlerinin geniş olması duvara yapıştırma hızını da arttırır.

Ne Kadar Kâğıda İhtiyacınız Var?
Duvar kâğıdı kaplanacak duvarın kapı ve pencereler çıkarılarak uzunluğunu ( ya da odanın çevresini)ve duvar yüksekliğini ölçün Duvar kâğıdı rulosu genellik 52-53cm.eninde ve 10 m boyundadır.

Yaşam alanlarının ortalama tavan yüksekliği 2,60-2,90 m arasında değişkenlik gösterir. Bu durumda satın aldığınız 1 rulo duvar kâğıdından 3 boy çıkarmanız mümkün. Bir başka deyişle 53 cm x3:159 cm uzunluğunda bir duvarı kaplayabilirsiniz. Kağıt döşeyeceğiniz duvarın ölçüsünü rulo önüne bölüp tam sayıya yuvarlayın.

(Örn.:5m:5.00m/0.53 m:9.4 :10 rulo duvar kağıdına ihtiyacınız var demektir)

Duvarınız için gerekli olan boyun bir rulodan çıkan boya bölünmesi ile de kâğıt ihtiyacınızı hesaplayabilirsiniz.

(Örn.:10/3boy:3.3 yani 4 rulo duvar kağıdı satın almalısınız.)

Artan parçaları ziyan etmeyin: Kapı ve pencere üstlerinin kaplanmasında kullanabilirsiniz.

Duvar Kağıdı Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeniz Gerekir?
Kâğıdın tümünü aynı seriden (numara ambalajın üzerinde belirtilmiştir),bir kerede alın. Daha sonra kötü sürprizlerle karşılaşmamak için (örneğin, renk tonunun değişmesi vb.) satış görevlisinden bilgi almaya çekinmeyin.

Yapıştırıcı seçimi için belirtilen tavsiyeleri dikkate alın. Klasik tür kâğıtlar için herhangi bir yapıştırıcı kullanabilirsiniz, fakat vinil kağıtlarda, kağıdın cinsine uygun bir yapıştırıcı seçmeyi tercih edin (ağır duvar kağıtlarına göre yapıştırıcılar).

Sıkılmayacağınız Desenlerdeki Duvar Kağıtlarını Seçin
Deseninizi seçmeden önce, odanızda denemeler yapmak için bir eşantiyon almaya çalışın, böylelikle dekorasyonunuz ve mobilyalarınızla uyumunu görebilirsiniz. En önemlisi, daha sonra bu desenden sıkılmayacağınıza emin olun!

Unutmayın, ufak desenler odanızı büyük göstereceklerdir; büyük ve vurgulu desenler ise daha sıcak ve daha yoğun bir ambiyans yaratacaklardır.

Tercihiniz Sticker Olursa...
Bir de uygulanmaları çok hızlı olan sticker’lar var. Fiyatları da çok makul. Üstelik farklı yaşam mekânları için çok farklı desen çeşitliliği sunuyorlar.

Bu sticker’larla duvarlarınızı göz açıp kapayıncaya kadar süsleyebilirsiniz. Bunun dışında sticker’ların yerlerini kendi istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz; çünkü duvara zarar vermeden tekrar yapışabiliyorlar.

Yapışkanlı Giydirmeleri de Tercih Edebilirsiniz
Sticker’larla aynı prensipte olan dekoratif yapışkanlı kaplamaları da kullanabilirsiniz. Sticker’lardan daha büyük ve daha çeşitli olan bu kaplamalar, manzara ya da farklı cisim görselleri şeklinde sunulabilir. Bakımları ve yerleştirilmeleri kolaydır…

Unutmayın, Bordürler Yaşadığınız Mekana Farklı Bir Kimlik Katar
Yaşam mekanının görünümü değiştirilmek istenildiğinde ama bunun için büyük operasyonlardan kaçınıldığı durumlarda bordürler kullanılabilir. Kapı ve pencerelerde doğramalar bittikten hemen sonra ya da tavan ile duvar arasında kullanılan bordürler mekâna farklı bir kimlik katar. Bordürlerin kullanımıyla yüksek bir tavan alçak, geniş bir oda daha küçük görülebilir. Yatay ve dikey motiflerle süslü bordürlerle mekânlar şıklaşırken aynı zamanda değişirler de…

Son düzenleyen _EKSELANS_; 9 Ocak 2015 08:21 Sebep: kırık linkler kaldırıldı
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
28 Mart 2012       Mesaj #8
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Stickerlar evlerimize fark katan renkli duvar süslemeleridir.
Son yıllarda çok trend olan duvar stickerları evimize farklı bir hava ve hareketlilik katmaktadır. Salon, oturma odası, çocuk odası hatta laptopunuz için bile sticker modelleri bulunmaktadır. Çocuk odaları için daha renkli ve çiçekli, böcekli temalar diğer odalar için iddialı modeller vardır.

Duvar süsleri
Eğer büyük bir değişiklik yapamıyorsanız duvarınıza yapıştıracağınız duvar stickerlarıyla evinizde farklı bir atmosfer yaratabilirsiniz. Oldukça ekonomik ve kolay kullanıma sahiptir.
Renkli duvar sticker modelleri
Kullanım yeri sadece evle sınırlı değildir. Ofisinizde, mağazalarda da kullanabilirsiniz. Kullandığınız alanlar da şık ve estetik görünümüyle zengin bir hava katabilir evinize konuk olan kişilerin gözlerini büyüleyebilirsiniz.

Son düzenleyen _EKSELANS_; 9 Ocak 2015 08:22 Sebep: kırık linkler kaldırıldı
Sen sadece aynasin...
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
8 Ocak 2015       Mesaj #9
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
HgFRlRe

Benzer Konular

17 Kasım 2017 / Misafir Kahve Molası
1 Şubat 2011 / _Yağmur_ Meslekler
8 Ocak 2015 / Efulim Moda
31 Aralık 2009 / Daisy-BT X-Sözlük