Arama

Facebook'ta "Beğen" özelliği nedir?

Güncelleme: 18 Haziran 2013 Gösterim: 2.151 Cevap: 0
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
27 Mayıs 2011       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Facebook "Beğen" Özelliği
Beğen özelliği nedir?
MsXLabs.org

"Beğen", Facebook'ta olumlu görüş bildirmenin veya ilginizi çeken konularla ilişki kurmanın bir yoludur. Arkadaşlarınızın paylaştığı içerikleri görüşlerinizi bildirmek için beğenebilir veya Facebook'ta bağlantı kurmak istediğiniz bir Sayfayı beğenebilirsiniz. Ayrıca Facebook'ta ve Facebook dışındaki yerlerde sosyal eklentiler veya reklamlar aracılığıyla içerik ve Sayfalar ile bağlantı kurabilirsiniz.

Ek Bilgi;
Alıntı

Facebook Beğen Özelliği Nedir?

“Beğen”, Facebook’ta olumlu görüş bildirmenin veya ilginizi çeken konularla ilişki kurmanın bir yoludur. Arkadaşlarınızın paylaştığı içerikleri görüşlerinizi bildirmek için beğenebilir veya Facebook’ta bağlantı kurmak istediğiniz bir Sayfayı beğenebilirsiniz. Ayrıca Facebook’ta ve Facebook dışındaki yerlerde sosyal eklentiler veya reklamlar aracılığıyla içerik ve Sayfalar ile bağlantı kurabilirsiniz.

Gönderilen bir içeriği “Beğenmek” ne anlama gelir?
Yorum bırakmadan bir içeriği beğendiğinizi bildirmenin kolay bir yolu olarak, Facebook’ta kendi paylaştığınız veya bir arkadaşınızın paylaştığı bir içeriğin altında Beğen‘e tıklamak anlamına gelir. Yorumlarda olduğu gibi, öğenin altında onu beğendiğiniz belirtilir.
Örneğin, bir arkadaşın videosunun altındaki Beğen bağlantısına tıklarsanız:

  • Videonun altında onu beğendiğiniz belirtilir
  • Duvarınızda (zaman tünelinizde), arkadaşınızın videosunu beğendiğinize ilişkin bir haber yayınlanır
  • Arkadaşınıza, videosunu beğendiğinize ilişkin bir bildirim gönderilir
Beğendiğiniz Facebook Sayfaları, Haber Kaynağınıza güncelleme paylaşabilir veya size mesaj gönderebilir. Sayfaya olan bağlantınız, Facebook Platformu üzerindeki uygulamalarla da paylaşılabilir.

Bağlantılarınız üzerinde her zaman kontrol sahibisiniz. İstediğiniz zaman bir içeriği beğenmekten vazgeçebilir veya profilinizdeki (zaman tünelinizdeki) beğenilerinizi kimlerin görebileceğini kontrol edebilirsiniz.


Bir içeriği beğenmekten nasıl vazgeçerim?
Facebook’ta bir içeriği veya Sayfa’yı beğenmekten vazgeçebilirsiniz.
  • Kendi gönderdiğiniz veya bir arkadaşınızın gönderdiği bir içeriği beğenmekten vazgeçmek için içeriğin altında görünen Beğenmekten Vazgeç bağlantısına tıklamanız yeterlidir.
  • Bir Sayfa’yı beğenmekten vazgeçmek için (profilinizden/zaman tünelinizden de kaldırılacaktır), doğrudan Sayfa’ya gidin ve sol alttaki sütunda Beğenmekten Vazgeç bağlantısına tıklayın.
Bir arkadaşın paylaştığı bir öğeyi “beğenmek” ile bir Sayfayı “beğenmek” arasındaki fark nedir?
Bir Sayfa’yı beğenmek o Sayfa ile bağlantı kurmak anlamına gelir. Bir Sayfa ile bağlantı kurduğunuzda, Sayfa profilinizde (zaman tünelinizde) belirir ve siz de o Sayfa’yı beğenen birisi olarak Sayfa’da belirirsiniz. Sayfa, Haber Kaynağınızda içerik de paylaşabilir.
Öte yandan, bir arkadaşınızın paylaştığı bir içerikte “Beğen”e tıkladığınızda, yalnızca yorum yapmaksızın arkadaşınıza o içeriği beğendiğinizi bildirirsiniz.

Bir Facebook Reklamında Beğen’e tıkladığımda ne olur?
Bir reklam üzerinde Beğen‘e tıkladığınızda, o reklamdaki işletme, marka veya ürünle bir bağlantı oluşturursunuz. Örneğin, reklamda bir markanın Facebook Sayfasının reklamı yapılıyorsa ve Beğen düğmesine tıklarsanız, o markanın Sayfasıyla bağlantı oluşturursunuz.
Diğer bağlantılarda olduğu gibi, bağlantı profilinizde (zaman tünelinizde) ve Duvarınızda gösterilir ve arkadaşlarınız bağlantıyla ilgili bir Haber Kaynağı haberi alabilir. Bağlandığınız Sayfada ve o Sayfayla ilgili reklamlarda gösterilebilirsiniz. Sayfa ayrıca Haber Kaynağınızda içerik paylaşabilir ve size mesaj gönderebilir. Bu bağlantıyı Facebook Platformu’ndaki uygulamalarla da paylaşabilirsiniz.
Bağlantılarınız üzerinde her zaman kontrol sahibisiniz. Çoğu içeriği beğenmekten hemen vazgeçebilir, profilinizdeki bağlantılarınızı yönetebilir ve bağlantılarınızı kimlerle paylaştığınızı gizlilik ayarlarınızda kısıtlayabilirsiniz.

Facebook sponsorlu içeriklerde fotoğrafımı kullanır mı?
Facebook, kendi reklam sisteminden reklamlar yayınlar ve bu sistem, bir ürün veya hizmetle doğrudan bağlantınız olduğunda arkadaşlarınızın bunu bilmelerine izin verir. Bu, bir Facebook Sayfasına bağlandığınızda arkadaşlarınızın bunu Haber Kaynağı aracılığıyla öğrenmesine benzer şekilde çalışır. Örneğin, arkadaşlarınızdan biri bir Sayfayı beğenirse, yanında arkadaşınızın profil fotoğrafı olan ve arkadaşınızın bu Sayfada yaptığı işlemi belirten bir reklam görebilirsiniz.
Reklamlardan farklı olarak Sponsorlu Haberler, Haber Kaynağınızda arkadaşlarınız hakkında çıkan haberlerdir. Bunlar Facebook sayfalarının sağ tarafında gözükür. Yayınlanabilecek haber türlerini arasında şunlar bulunur: Sayfa Beğenmeleri, Sayfa Gönderisi Beğenmeleri, Uygulama etkileşimleri ve Yer bildirimleri.
Hem Facebook Reklamları hem de Sponsorlu Haberler, sizin veya arkadaşlarınızın ürün veya hizmetle bağlantınızı açıkça gösteren bir işlem yapmanızı gerektirir ve ayrıca kişisel kimlik bilgileriniz reklam verenlerle paylaşılmaz.


Son düzenleyen _Yağmur_; 18 Haziran 2013 13:56 Sebep: Ek bilgi.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

9 Aralık 2013 / Misafir Soru-Cevap
27 Haziran 2011 / ThinkerBeLL Taslak Konular