Arama

Dünya Gezi Rehberi: Boboli Bahçeleri

Güncelleme: 22 Haziran 2011 Gösterim: 1.831 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
22 Haziran 2011       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Boboli Bahçeleri
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(İngilizce:Boboli Gardens), (İtalyanca:Giardino di Boboli), İtalya'nın Floransa şehrinde bir meşhur park formu olup, onaltıncı yüzyıldan, onyedinci yüzyıla tarihlenen meşhur heykel koleksiyonu ve bazı Roma antik eserlerine ev sahipliği yapar.
Sponsorlu Bağlantılar
800px Boboli2C ingresso di annalena
Romana yoluyla ana giriş

Tarih ve düzenleme
Bahçeler, (Pitti Sarayı'nın arkası, İtalya Floransa'da Toskana büyük dükü Medici'nin ana ikametgahı) onaltıncı yüzyıl ilk ve en bilinen biçimsel İtalyan bahçelerinden biridir. Onaltıncı yüzyıl ortası bahçe dizaynı ki burada geliştirildi, daha uzun geometrik uygulamalarla birleştirildi, geniş çakıl bulvarlarıyla, kabul edilebilir inşaat malzemesi olan taşlarla, heykel ve çeşmelerin bolbol istihdamıyla yarı özel ve halk alanlarında klasik vurgularla tabii ve yapay mağara tipleri (grotto), Antik Yunan ve Roma'da Nemf'e adanmış anıtlarla, bahçe tapınakları ve benzerleriyle ahenk kazandırıldı. Bahçenin açıklığı(şehrin engin manzarasıyla) zamanının göreneklerine uymamaktaydı.

Boboli Bahçeleri, Medici'nin hanımı Eleonora di Teleodo için tasarlandı. İlk etap güçlükle Niccolo Tribolo tarafından başlatıldı onun 1550 yılında ölümünden önce, daha sonra Bartolomeo Ammanati ile planlamada Giorgio Vasari ki mağaraları tasarladı ve heykellerde Bernardo Buontalenti'nin katkılarıyla devam edildi. Avludaki dikkatle işlenmiş mağara (grotto) mimarisi, sarayı bahçelerinden ayırır.
Bahçe tabii su kaynaklarınca zayıftır. Bahçedeki bitkileri sulamak için, Arno Nehri yakınından bir kanal inşa edilerek su temini için komplike bir sulama sistemi yapıldı.

Ana eksen, sarayın arkasında toplanır ve bir derin Amfitiyatro'dan Boboli tepeleri üzerine yükselir. Bu bir yarı klasik hipodrom veya at yarışı alanı biçimi benzeridir.
Neptün heykeli havuzdaki ortasındaki ada üzerinde yükselmekte
800px Boboli2C isolotto2C andromeda 02
Boboli Bahçeleri Amfitiyatro, Pitti Sarayı 'ndan görünüm
800px Boboli gardens from palazzo






🌘 🚀

Benzer Konular

29 Mart 2009 / ThinkerBeLL Taslak Konular
18 Haziran 2011 / Jumong Turizm
14 Ağustos 2011 / Jumong Turizm
12 Haziran 2011 / Jumong Taslak Konular