Arama

Eğirdir - Isparta

Güncelleme: 5 Temmuz 2007 Gösterim: 1.653 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Temmuz 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Eğirdir ilçesi Isparta ilinin, hatta Göller bölgesinin turizm merkezidir. Gerek tarihi zenginlikler gerekse doğa zenginlikleri açısından büyük bir potansiyele sahiptir. Eğirdir Gölü'nün ve bölgenin doğal güzellikleri her yıl artan sayıda yerli ve yabancı turisti ilçeye çekmektedir. Sürekli gelişme kaydeden turistik tesisler ve ev pansiyonculuğu ilçeye gelen turistleri ağırlayacak kapasitededir.
Kemik Hastalıkları Hastanesi ülkemizde çapında ün salmış olup, yurdun her köşesinden tedavi amacıyla hastalar ve refakatçıları gelmektedir. İlçeye bağlı Barla Kasabası doğal plajlarının yanı sıra, dinsel turizm potansiyeli ile de dikkati çeken bir yerleşim birimidir.
Sponsorlu Bağlantılar

YEŞİLADA
Eğirdir'in en güzel turizm bölgesidir. Yerli ve yabancı turistlere hizmet veren ev pansiyonculuğu gelişmiştir. Balık lokantaları da Yeşilada'ya ayrı bir renk katmaktadır.
Yeşilada'da doğa güzelliklerinin yanında tarihi zenginliklerde bulunmaktadır. Aya Stefanos Kilisesi bunlardan biridir. Önceleri koruma altına alınan ahşap evler, yerlerini yeni yapılara terketmektedir. Bu tarihi mahallede Muslahattin Dede ve Eflatun dede Türbeleri de ziyaretçi çekmektedir.


CANADA
Canada Eğirdir ile Yeşilada arasında yer alan, sadece piknik alanı olarak kullanılan bir adacıktır. Ada, 7 dönümlük bir alana sahiptir.

Atatürk'ün Eğirdir'i ziyareti sırasında Canada kendisine l Şubat 1933 tarihli Belediye Encümeni kararıyla hediye edilmiş, daha sonra Atatürk'ün mirasçılarına, onlardan da Eğirdir Belediyesi'ne geçmiştir.
Canada, çadır ve karavan turizmine güzel bir mekan teşkil eder. Ayrıca güzel bir piknik alanı olarak çevre halkının ilgi gösterdiği bir yerdir.

KOVADA GÖLÜ MİLLİ PARKI
İçinde benzersiz doğal güzellikler barındıran Kovada Gölü Milli Parkı 6.534 hektar büyüklükte olup, 03.11.1970 tarihinde milli park ilan edilmiştir. Eğirdir ilçesinin Kırıntı Köyü yakınlarında çam ormanları arasında girintili çıkıntılı doğal güzellikleri olan bir göldür.

Çevresinde orman ve göl kenarı, günübirlik piknik alanı olarak kullanıldığı gibi, çadır ve karavan turizmi de yapılmaktadır.

KASNAK MEŞESİ ORMANI
Eğirdir ilçesi Yukarı Gökdere köyünde ender bulunan bir ormandır. Kasnak Meşesi olarak bilinen (Quercus Vulcanica) ağaçlan bulunmakta olup, Anıtlar Kurulu Kararı ile Doğal Sit olarak kabul edilmiştir.

ÇAMYOL
Eğirdir - Sütçüler karayolu üzerinde 15. kilometrede yer alan orman içi dinlenme tesisidir. İnsana ferahlık veren temiz . orman havasının bulunduğu tesiste içme suyu ve piknik yapmak için gerekli olan düzenlemeler yapılmıştır.

ALTINKUM PLAJI
Eğirdir Tren İstasyonunun altında bulunan plaj, ince kumlu olup, gölün yüzmeye en elverişli yeridir. Soyunma kabinleri, duşu, gazinoları, büfesi, elektriği, telefonu mevcuttur. Altınkum plajında 50 çadır kapasitesi olup, ayrıca kiralık bungalowlar da vardır. Kıyıdan 200 metre uzaklaşıldığı halde boyu geçmeyen sığlığıyla güvenli bir plajdır.


BEDRE KOYU
Eğirdir Barla yolu üzerinde merkeze 11 kilometre mesafede, 1500 metre sahil şeridi olan güzel bir dinlenme yeridir. Soyunma kabinleri, gazinoları, umum mutfakları ve kampingleri vardır. Bedre koyu da oldukça sığdır.

MAĞARALAR
Eğirdir ilçesinde, araştırılmış mağaralardan İnönü, Damlataş, Kocakır, Kapız ini, Su ini, Belbaşı ve Culak mağaraları yer almaktadır.


PINAR PAZARI
Pınar Pazarı, yemyeşil bir düzlük, gürül gürül akan soğuk suları bulunan mesirelik ve belli zamanlarda geleneksel pazar kurulan Bağlar Mahallesinde bir yerdir. Eylül ayından itibaren haftada bir gün, panayır mahiyetinde açık pazar kurulur. Sekiz hafta devam eden pazarda, her çeşit ticari eşya, koyun, davar üretici tarafından getirilen süt ürünleri, sebze ve meyve satılır. Kebapçı fırınları, açık hava lokanta ve kahveleri pazara gelenlerle dolup taşar.

Pınar Pazarı son haftasını takip eden bir günde kadın Pınar Pazarı olarak tertip edilir. Ertesi günde Konne Bucağı Mahallesinde Harhar denilen yerde aynı mahiyette bir mesire daha yapılır. Bu pazarda; alışveriş yapılarak ihtiyaçlar karşılanır, mahalli yemekler yenilip oyunlar oynanarak tatil yapılır, eski adetlere uygun olarak kız beğenilir.

ÇANDIR KANYONU VE KRAL YOLU
Yazılı Kanyon ve Çandır, Eğirdir'e 60 km uzaklıkta 600 hektarlık bir koruma alanıdır. Adını akarsu boyunca devam eden Kral Yolu üzerindeki Grekçe yazıdan alır. Berrak buz gibi su, yeşil bir orman ve heybetli kayalar bu bölgenin tipik özelliğidir.


b568df32527d0c39c497b5ebh7


Benzer Konular

5 Temmuz 2012 / kompetankedi Türkiye Coğrafyası
13 Temmuz 2011 / bi quan Türkiye Coğrafyası
13 Eylül 2012 / Mira Türkiye Coğrafyası