Arama

Çiçek Tatlısı Tarifi

Güncelleme: 25 Ocak 2012 Gösterim: 1.507 Cevap: 0
DERUNİ - avatarı
DERUNİ
Ziyaretçi
25 Ocak 2012       Mesaj #1
DERUNİ - avatarı
Ziyaretçi
Çiçek Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler

• 2 adet yumurta
• 2 çorba kaşığı sıvıyağ
• 2 çorba kaşığı yoğurt
• yarım kahve fincanı sirke
• 1 paket kabartma tozu
• alabildiği kadar un
• 125 gr tereyağı veya margarin
• 1 su bardağı dövülmüş ceviz,
• nişasta

Şerbet İçin
• 2 su bardağı şeker
• 1.5 su bardağı su
• 1 tatlı kaşığı limon suyu

cicek tatlisi tarifi

Çiçek Tatlısı Tarifi

1 Şeker ve suyu kaynatın, inmesine yakın limonun suyunu ekleyip, soğutun.
2 Yumurta, sıvıyağ, yoğurt, sirke ve kabartma tozunu bir kaba alın. Azar azar un ilavesi ile yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yapın. 15 dakika dinlendirin.
3 Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler ayırın. Nişasta serperek yemek tabağı büyüklüğünde açın. Ortasından büzerek fiyonk şekli verin. Diğer kenarını da büzerek ortada birleştirip, çiçek şekli verin. Bohça gibi bir kenarını ortasına kapatıp, ortaya bir kaşık dövülmüş ceviz koyup, diğer uçları çapraz olarak üst üste getirin.
4 Yağlanmış tepsiye ek yerleri alta gelecek şekilde dizin. Tereyağını eritip üzerine gezdirin.
5 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin.
6 Soğuttuğunuz şerbeti tatlının üzerine gezdirin. Dövülmüş fındık, fıstık veya hindistan cevizi serpip servis yapın.

Benzer Konular

8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
25 Ocak 2012 / DERUNİ Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
17 Ekim 2011 / _VICTORY_ Taslak Konular