Lokum Poğaça

32-36 minik poğaça
Malzemeler:
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 3 adet yumurta, sarıları üzerine
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- aldığı kadar un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- içine, peynir rendesi
- Süt, su, yumurta akları ve yağı kabınıza koyun. Üzerini yaklaşık 2 su bardağı un ile kapatın. karşılıklı kenarlara şeker ve tuzu serpin. Unun ortasını sıvıya gelmeyecek şekilde açıp mayayı dökün.
- Hamur programında çalıştırın. Bu aşamada makinenin başında durun. Çünkü azar azar un eklemeniz gerekecek. Dikkat etmeniz gereken çok katı olmayan hafif cıvık bir hamurunuz olacak, ancak karıştıkça toparlanacak.
- Hamur 1 saat sonunda mayalanıp hazır olduğunda kaptan çıkarıp ikiye ayırın. Unlanmış bir tezgahta merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Üzerine rendelenmiş peynir serpip rulo şekli verin. Ruloyu 2 parmak kalınlığında kesin ve yağlanmış tepsiye dizin. Diğer beze için de aynı işlemi yapın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180C fırında pişirin.
Sen sadece aynasin...

Lokum Poğaça Tarifi
