Arama

Ay Poğaça Tarifi

Güncelleme: 21 Şubat 2012 Gösterim: 1.879 Cevap: 0
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
21 Şubat 2012       Mesaj #1
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Hamur İşleri - Ay Poğaça

Sponsorlu Bağlantılar
6a00d83451e9a369e2015437df1b4c970c 800wi

24 adet
Malzemeler:
  • yarım su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 4 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 8 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket instant maya
Hazırlanması:
  1. Ekmek makinesinde yapıyorsanız suyu ve sütü kaba alın. Üzerini unla kapatın. Farklı kenarlara tuz ve şekeri serpin. Tereyağını küçük küçük kesip gelişi güzel serpin. Unun ortasını açıp mayayı dökün ve hamur modunda yaklaşık 1 saat çalıştırın.
  2. Elde yapıyorsanız unu ve instant mayayı karıştırın, şeker ve tuzu ekleyin, su ve sütü ilave edin. En son yağı ekleyip yoğurun ve 45 dakika mayalayın. (yaş maya ve kuru maya ile de yapabilirsiniz.)
  3. Hamur hazır olunca hafif unlanmış bir tezgaha alın. İki bezeye bölün. Her bezeyi önce elinizle sonra merdane ile açın. Pizza dilimi şeklinde 12 dilime kesip sarın, toplam 24 poğaça elde edin. Bu halde 20 dakika daha bekletin (ya da benim gibi akşamdan yapıp üzerini örtüp buzdolabının en alt rafında bir gece bekletin, dolaba koyacaksanız çıkarınca fırına koymadan oda sıcaklığına getirin.)
  4. 1 yemek kaşığı tereyağını eritin, poğaçaların üzerine sürün. Önceden ısınmış 200C fırında 12-18 dakika pişirin.

Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

17 Ekim 2011 / _VICTORY_ Sağlıklı Yaşam
29 Ekim 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular
21 Şubat 2012 / Efulim Taslak Konular
21 Şubat 2012 / Efulim Taslak Konular
25 Temmuz 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular