Salatalar - Etimekli Patlıcan Salatası
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler;
1 paket tuzsuz etimek
3 adet orta boy patlıcan
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Domates sosu için:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy domates
1 dis sarimsak
1 yemek kaşığı sirke
1 adet kesme seker
tuz, az karabiber
Üzeri için:
2 adet kırmızı közlenmiş biber
Nane , pul biber
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayarak kızartın.
Kızarttığınız patlıcanları kâğıt havlu üzerine alıp yağlarını süzdürün.
Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. 1 dis sarmisagi zeytinyağında hafifçe soteleyip, üzerine domates, sirke,tuz,seker ve az karabiber ilave edin, sosunu pisirin.
Servis tabağının altına dizmek üzere etimekleri elinizde büyük parçalar halinde parçalayın ve yerleştirin.
Onun üzerine kızarmış patlıcanları ve domates sosunu dökerek alt üst edin.
Yoğurdu 2 dis sarmisakla ve tuzla katıştırarak patlıcanlarin üzerine dökün.
Közlenmiş biberleri uzun seritler halinde kesin ve yogurdun üzerine dizin, boşlukları nane ve pul biberle süsleyerek, servis yapın.
NOT : Saatler öncesinden yapilsa bile etimeklerde bozulma veya cirkin bir görüntü olmuyor, hatta daha da güzel oluyor.
1 paket tuzsuz etimek
3 adet orta boy patlıcan
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Domates sosu için:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy domates
1 dis sarimsak
1 yemek kaşığı sirke
1 adet kesme seker
tuz, az karabiber
Üzeri için:
2 adet kırmızı közlenmiş biber
Nane , pul biber
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayarak kızartın.
Kızarttığınız patlıcanları kâğıt havlu üzerine alıp yağlarını süzdürün.
Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. 1 dis sarmisagi zeytinyağında hafifçe soteleyip, üzerine domates, sirke,tuz,seker ve az karabiber ilave edin, sosunu pisirin.
Servis tabağının altına dizmek üzere etimekleri elinizde büyük parçalar halinde parçalayın ve yerleştirin.
Onun üzerine kızarmış patlıcanları ve domates sosunu dökerek alt üst edin.
Yoğurdu 2 dis sarmisakla ve tuzla katıştırarak patlıcanlarin üzerine dökün.
Közlenmiş biberleri uzun seritler halinde kesin ve yogurdun üzerine dizin, boşlukları nane ve pul biberle süsleyerek, servis yapın.
NOT : Saatler öncesinden yapilsa bile etimeklerde bozulma veya cirkin bir görüntü olmuyor, hatta daha da güzel oluyor.
Sen sadece aynasin...