Gül Tatlısı
Malzemeler:
Şurubu için;
Yapılışı ve Hazırlanması:
1. Yumurta, sıvıyağ ve yoğurt bir kaba boşaltılır. Karıştırılır. Üzerine kabartma tozu ve un eklenir. Kulak memesinden yumuşak hamur yapılır. Yarım saat dolapta bekletilir.
2. Dinlenen hamur, yarım santim kalınlığında açılır. 10 santim çapındaki bir bardak veya kâse ile kesilir. Yuvarlak parçalar eşit mesafelerde dört yerinden birer santim kesilir.
Ortasına yarım ceviz (bütün cevizin ortadan bölünmüş hali) yerleştirilir. Sonra kesilen her uç, cevizin etrafında, gül şekli verilerek kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. 200°lik fırında altı üstü pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkınca üzerine soğuk şurup dökülür.
Sponsorlu Bağlantılar

- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 3-4 yemek kaşığı yoğurt
- Kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Ceviz
Şurubu için;
- 3,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- Dörtte bir limon dilimi
Yapılışı ve Hazırlanması:
1. Yumurta, sıvıyağ ve yoğurt bir kaba boşaltılır. Karıştırılır. Üzerine kabartma tozu ve un eklenir. Kulak memesinden yumuşak hamur yapılır. Yarım saat dolapta bekletilir.
2. Dinlenen hamur, yarım santim kalınlığında açılır. 10 santim çapındaki bir bardak veya kâse ile kesilir. Yuvarlak parçalar eşit mesafelerde dört yerinden birer santim kesilir.
Ortasına yarım ceviz (bütün cevizin ortadan bölünmüş hali) yerleştirilir. Sonra kesilen her uç, cevizin etrafında, gül şekli verilerek kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. 200°lik fırında altı üstü pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkınca üzerine soğuk şurup dökülür.
In science we trust.

Gül Tatlısı Tarifi
