Ziyaretçi

Sponsorlu Bağlantılar
1 kg. süt
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı pirinç unu
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı su
ceviz, tarçın
Yapılışı
Yaz muhallebisi çocuklarınızın sıcak günlerde daha sağlıklı beslenmesini sağlayacaktır. Dolapta buz gibi soğutulmuş muhallebinin tadına doyum olmaz. Üzerine bol Hindistan cevizi ve tarçın ile aniden gelen konuklarınıza da ikram edebilirsiniz. Tatlı tariflerinden bakıp yapabilirsiniz.
Öncelikle derin ve geniş bir tencerenin içine süt ile şeker koyup kaynatalım. Diğer taraftan pirinç ununu 1 su bardağı su ile, başka bir kabın içinde ezelim. Çatal yardımıyla iyice ezelim ve topaklanma kalmasın. İyice ezmiş olduğumuz pirinç ununun içine yumurta sarısını kırıp içine ilave edelim.
Daha sonra iyice çırpmaya başlayalım. İyice karıştırdıktan sonra, kaynamakta olan süt ve şekerin içine ekleyelim. Devamlı olarak karıştıralım ve topaklanma olmasını önleyelim. Kıvama gelinceye kadar bu işleme devam edelim.
Daha sonra koyu bir kıvam elde edince, ateşten alalım ve mikser yardımıyla tekrar çırpalım. Sakızlaşıncaya kadar çırpalım ve ılımasını bekleyelim. Ilıdıktan sonra, kaselere eşit miktarda pay edelim. Soğuması için buzdolabına koyalım ve soğuduktan sonra, üzerine ceviz ile tarçın serpip servise sunalım. Afiyet olsun.

Yaz Muhallebisi Tarifi
