Ziyaretçi
Osmanlı Muhallebisi Yapılışı
Malzeme
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 su bardaği artı 2 yemek kaşığı şeker
2 çorba kaşığı gül suyu
1 adet ayıklanmış nar
Toz ya da tane antep fıstığı
Yapılışı
Nar ve antep fıstığı hariç tüm malzeme derin bir tencerede orta ateşte karıştırılarak muhallebi kıvamına getirilir. Birazcık soğutulduktan sonra ufak bardaklara biraz nar ve fıstık arasına muhallebi ve üzerine tekrar nar taneleri ve fıstıkla süslenerek servis yapılır.
Afiyet Olsun
Sponsorlu Bağlantılar
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 su bardaği artı 2 yemek kaşığı şeker
2 çorba kaşığı gül suyu
1 adet ayıklanmış nar
Toz ya da tane antep fıstığı
Yapılışı
Nar ve antep fıstığı hariç tüm malzeme derin bir tencerede orta ateşte karıştırılarak muhallebi kıvamına getirilir. Birazcık soğutulduktan sonra ufak bardaklara biraz nar ve fıstık arasına muhallebi ve üzerine tekrar nar taneleri ve fıstıkla süslenerek servis yapılır.
Afiyet Olsun

Osmanlı Muhallebisi Tarifi
