Ziyaretçi
Sponsorlu Bağlantılar
Yerelması Çorbası:
Malzemeler:
1 bardak 240ml
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı instant kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı + 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı + 2 tatlı kaşığı toz şeker
4 su bardağı un
Hazırlanması:
Fırını 200C'ye ısıtıp kapatın. Geniş bir kabın içinde ılık su, maya, tuz, yağ, şeker ve 2 su bardağı unu karıştırın. Kabınızın üzerini streçleyip fırında karışım 2 katı olana kadar bekletin.
İki katına çıkınca azar azar 2 su bardağı unu ekleyip iyice yoğurun. Hamuru yağlanmış bir kaseye alıp çevire çevire her yanının yağlanmasını sağlayın. Üzerini örtüp tekrar fırına alıp iki katı kabartın.
Hamuru hafifçe yoğurup ekmek şekli verin ve dikdörtgen kek kalıbınıza yerleştirip kapalı fırınınızda kabartın. 175C'de 35-45 dakika pişirin. Kalıptan çıkardıktan sonra bir beze sararak ılıtın.
Kaynak: