Arama

Espiritüel olmanın yolu nedir?

Güncelleme: 26 Şubat 2016 Gösterim: 2.089 Cevap: 4
hayalci - avatarı
hayalci
Ziyaretçi
12 Eylül 2012       Mesaj #1
hayalci - avatarı
Ziyaretçi
Espiritüel olmanın yolu nedir
Son düzenleyen Safi; 26 Şubat 2016 03:09
kamil19742000 - avatarı
kamil19742000
Ziyaretçi
12 Eylül 2012       Mesaj #2
kamil19742000 - avatarı
Ziyaretçi
Az konuş sözlerin değerlensin.Uygun sözlerin ardına nükteli hazır cevaplar vermeye çalış ve güncel olayları takip et.Türk milletinde mizah sorunu yok zaten.
Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen nötrino; 26 Şubat 2016 19:19 Sebep: MESAJ DÜZENİ!
umutsuz - avatarı
umutsuz
Ziyaretçi
12 Eylül 2012       Mesaj #3
umutsuz - avatarı
Ziyaretçi
Bunları yapıyorum zaten ama espri anlayışımız farklı insanlarla. Onların güldüğüne ben gülmüyorum, benim güldüğüme de onlar gülmüyor, bu nasıl olacak?
Son düzenleyen nötrino; 26 Şubat 2016 19:17 Sebep: SORU DÜZENİ!
tokiohotel - avatarı
tokiohotel
VIP ''Ölü Gelin''
26 Şubat 2016       Mesaj #4
tokiohotel - avatarı
VIP ''Ölü Gelin''
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Esprili olmak için espiriye çalışın. Öncelikle bir hikaye bulun ve hikayede yer alacak olan karakterleri gözünüzde canlandırın ve kendinize göre birer kişiliklerini oluşturun. Seslerini kişiliklerine göre yapın. Bu tiyatrocuların oyun canlandırma eğitimlerindendir. Konuşurken ve olayları anlatırken sesinizin tonunu yükseltip, alçaltın. Tabi ki bunu hikayenize göre uygulayın. Bu sizi dinleyecek insanların psikolojik olarak dikkat vermelerini sağlayacaktır.

Hikayenizde ki insanların yüz ifadelerini ve mimiklerini ayna karşısında biraz yapmaya çalışın. Anlatacağınız hikayenin sonu en vurucu ve gülünecek noktasıdır. Bu nedenle espirili kısma yaklaşırken ses tonunuzu ve heyecanınızı arttırın.

Herkes şaka kaldıran bir yapıya sahip değildir. Bu nedenle şaka yapacağınız ortamları iyi seçin. İnsanların, fiziksel ve kişisel özelliklerini içeren şakalar ve espiriler asla yapmayın. İnsanları espriler ile etkilemenin en güzel yolu, başınıza gelen olaylar ve kendinizle dalga geçebilmenizdir. Böylece insanlar tarafından samimi de algılanırsınız.

Komik olmak için asla kendinizi zorlamayın yoksa itici ve yapmacık bulunabilirsiniz. Ciddi toplantılarda konuşma yapmak zorunda kalırsanız konuşmanın başında ya da sonunda espri yapabilirsiniz. Fakat, kendiniz ile ilgili konulardan seçim yapın. Kendi durumunuzu eleştirebilir veya dalga geçebilirsiniz. Komik bir şey anlatmaya başlamadan önce, gülebilirsiniz. Gülmek, karşınızda ki insanları gülmeye hazırlar. Bulaşıcıdır. Kendinizi rahat hissetmedikçe asla espri yapmayın. Yapmacık anlattığınız hiçbir konuya kimse gülmez.


''Boşver''
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
26 Şubat 2016       Mesaj #5
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı

Bunları yapıyorum zaten ama espri anlayışımız farklı insanlarla. Onların güldüğüne ben gülmüyorum, benim güldüğüme de onlar gülmüyor, bu nasıl olacak?

Herkesin mizah anlayışı aynı olacak diye bir şey yok. Espritüellik doğuştan gelen bir yetenektir. Kaliteli espriler yapabilmek için evvela belli bir kültür birikimi gerekli. Akabinde detayları iyi görebilmeli, aralarında ilgi kurup nükteli bir şekilde konuyu bağlayabilmelisiniz!

Benzer Konular

14 Kasım 2016 / Ziyaretçi Cevaplanmış
14 Kasım 2016 / nelii Cevaplanmış
12 Ocak 2013 / Misafir Cevaplanmış
14 Kasım 2016 / Misafir Cevaplanmış