Arama

Harira Çorbası Tarifi

Güncelleme: 28 Eylül 2012 Gösterim: 1.576 Cevap: 0
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
28 Eylül 2012       Mesaj #1
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
6a00d83451e9a369e200e54s

Sponsorlu Bağlantılar
Harira Çorbası (12 kişilik)

Malzeme:

500 gr kuşbaşı et,birer cm’lik kesilmiş,
2 soğan, irice doğranmış,
200 gr nohut, bir gece önceden ıslatılmış,
150 gr yeşil mercimek yıkanmış,
500 gr domates, soyulmuş ve doğranmış,
4 kereviz sapı (doğranmış)
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı karabiber,
tuz,
arzuya göre 1 tatlı kaşığı zencefil,
2 tarçın çubuğu,
yarım tatlı kaşığı safran,
5 yemek kaşığı un,
1 limonun suyu,
bir demet maydanoz, doğranmış.


Yapılışı:

Eti, soğanı ve nohutları bir tencereye alın.
Yaklaşık 3 litre su ilave edip kaynatın.
Kaynayınca oluşan köpüğü kevgirle alıp ateşi kısın ve kapağı kapalı halde yaklaşık bir saat pişirin.
Yeşil mercimeği, domatesi, kerevizleri, salçayı, karabiberi ve kullanıyorsanız baharatları ilave edin.
Mercimekler yumuşamaya başlayınca tuzunu atın.
Bu arada unu bir tavaya alıp, tahta bir kaşıkla karıştırarak azar azar yarım litre su ilave edin.
Tavayı ocağa alın. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Koyulaşınca altını kısıp 10 dakika daha pişirin.
Bu karışımı yavaşça çorbaya ekleyip çorba kremalı bir kıvam alana kadar birkaç dakika hızla karıştırarak pişirin. Limon suyunu ve maydanozu ekleyin.
Limon dilimleri ve dilerseniz hurma ile servis yapın.

Kaynak:

Benzer Konular

8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
7 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
26 Eylül 2012 / _AERYU_ Taslak Konular