Arama

SSK - Sosyal Sigortalar Kurumu

Güncelleme: 15 Şubat 2013 Gösterim: 2.317 Cevap: 0
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
15 Şubat 2013       Mesaj #1
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
SSK - Sosyal Sigortalar Kurumu
MsXLabs.Org & Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi & Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Ssk
1964'te çıkan ve 1965'te yürürlüğe giren 506 sayılı kanunla, Türkiye'de işçilerin sosyal güvenliğini sağlamak amacıyla kurulan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan örgüt. Sosyal Sigortalar Kurumu, genel müdürlük, yönetim kurulu ve genel kuruldan oluşur. Kurumun amacı iş kazalarıyla meslek hastalıkları, hastalık, analık, malullük, yaşlılık ve ölüm hallerinde adı geçen kanunda tespit edilen sosyal sigorta yardımlarını sağlamaktır. Kurum, gelirini işçilerden kesilen primlerle sağlar. Sigorta kapsamına girenler, bir hizmet akdine dayanarak bir ya da birkaç işveren tarafından çalıştırılan kimselerdir.

Sosyal Sigortalar Kurumu'nun uyguladığı sigortalar şunlardır:
1) İş kazaları ve meslek hastalıkları sigortası,
2) hastalık sigortası,
3) analık sigortası,
4) malûllük sigortası,
5) yaşlılık sigortası,
6) ölüm sigortası.

Sosyal Sigortalar Kurumu, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı bir sosyal güvenlik kurumuydu. 16 Mayıs 2006 tarihinde kabul edilen 5502 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı T.C.Sosyal Güvenlik Kurumu'na devir olmuştur.
T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu'na devir olmadan önce Türkiye'nin en büyük sosyal güvenlik kuruluşuydu ülke nüfusunun yaklaşık %50'sine sigorta ve sağlık hizmeti sunmaktaydı.
Kurum, Başkan ve Başkana bağlı birimler ile Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı Sigorta İşleri Genel Müdürlüğü, Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü ve bunların merkez ve taşra teşkilatından oluşmaktadır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

12 Mayıs 2008 / asla_asla_deme Hukuk
7 Mart 2012 / Misafir Soru-Cevap
8 Haziran 2011 / ener Sosyoloji
29 Ağustos 2009 / DiLaHaNıM Taslak Konular