Pazılı Kol Köreği Tarifi
MsXLabs.org
Sindirimi kolay ve besleyici bir sebze olan pazıyla hazırlayabileceğiniz enfes bir börek tarifi...
Pazılı kol böreği tarifi malzemeler:
Hamur için:
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar
Sindirimi kolay ve besleyici bir sebze olan pazıyla hazırlayabileceğiniz enfes bir börek tarifi...
Pazılı kol böreği tarifi malzemeler:
Hamur için:
- 2 yumurta
- ½ su bardağı su
- ½ çay + 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 + ½ su bardağı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- {alt-baslik:Harç için}
- Yarım kg pazı (yaklaşık 2 sap)
- 1 iri kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Yarım kg pazı (yaklaşık 2 sap)
- 1 iri kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
- Oda sıcaklığındaki yumurtaları, yoğurdu, 3 su bardağı unu, tuzu, ½ çay bardağı zeytinyağını ve suyu derin bir kapta yoğurun.
- Hamur ele yapışır durumdaysa biraz daha un ekleyin ve yoğurun.
- 10 bezeye ayırın, üzerine bez örtüp 30 dakika dinlendirin.
- Bu arada soğanı diş diş doğrayın.
- Pazıları yıkayıp sularını süzüp ince kıyın.
- Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın.
- Kısık ateşte soğanı 5-7 dakika kadar karıştırarak kavurun.
- Pazıları ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar arada harmanlayarak pişirin.
- Baharatları damak tadınıza uygun miktarda ekleyin.
- Tavayı ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Tereyağını eritin, içine 4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.
- Fırın tepsisini yağlayın.
- Fırını da 180 dereceye ayarlayın.
- Hamur bezelerini unlanmış tezgahta ince açın (Servis tabağından biraz büyük olacaklar).
- Yarısına yağ sürün.
- Diğer yarıyı üzerine katlayarak yarım ay şekli elde edin.
- Geniş tarafına pazılı harçtan koyun.
- Rulo şeklinde sarın ve tepsiye dizin.
- Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın.
- Böreklerin üstüne yumurta sarısını sürüp susam serpin.
- Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yani 35-40 dakika kadar pişirin.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.