Kıymalı Kopartma Böreği Tarifi
MsXLabs.org
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar
Kıymalı kopartma böreği tarifi malzemeler:
Hamur için
Hamur için
- 4 çay fincanı su
- Aldığı kadar un
- Tuz
- 1 paket kuru maya
- 2 tane patates
- 1 tane kuru soğan
- 200 gr kıyma
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tane yumurta
- Yoğurma kabına sırası ile unu, tuz, maya ve su koyup yoğurun.
- Kıvama gelince bir kenarda bekletin.
- Bu arada iç harcı hazırlayın.
- Kesme tahtasında incecik kıyılan soğanı ve kıymayı tavanın içine koyup kavurun.
- Haşlayıp rende yaptığınız patatesi üzerine ilave edin, biraz karıştırın.
- Baharat ve tuzunu ayarlayıp karıştırın ve ocaktan alın.
- Hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp açın, iç koyup kapatın.
- Tepsiye dizip üzerine bastırın.
- Yoğurt, yumurta sarısı ve sıvı yağ ile yaptığınız karışımı üzerine sürün.
- 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.