Arama

Greenpeace nedir?

Güncelleme: 12 Nisan 2014 Gösterim: 1.538 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Nisan 2014       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Greenpeace nedir, nasıl tanımlanır, nasıl bir misyon üstlenmiştir?

Greenpeace nedir?
Son düzenleyen nötrino; 12 Nisan 2014 20:23 Sebep: İç başlık ve soru düzeni!!
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
12 Nisan 2014       Mesaj #2
Avatarı yok
Yasaklı
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Greenpeace => Çevreyi korumak ve bu bağlamda barışı desteklemek için faaliyet gösteren çevreci bir sivil toplum kuruluşudur. Greenpeace faaliyetlerini, çevre suçlarına karşı bilimsel kaynaklı kampanyalara destek vermek ve bu çevre suçlarını basın yoluyla gündeme taşımak misyonu çerçevesinde yürütür!
Sponsorlu Bağlantılar
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
12 Nisan 2014       Mesaj #3
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Greenpeace Nedir?
MsXLabs.org

Çevre literatürde insanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları, fiziki, biyolojik, sosyal, ekonomik ve kültürel ortam tanımlanır.
Çevre, insan ve hayvan bir bütündür. Çevre insanların yaşabileceği alanları kapsamakla birlikte hayvanların hatta bitkilerin yaşabileceği alanı kapsar. Peki çevrenize ne kadar dikkat ediyorsunuz diye sorsam?
İnsanlar malesef ki doğal çevrenin yok edilmesine göz yummaktadırlar. Git gide doğal çevreler azalıyor yerine taş yapılara, kentler, şehirler yapılıyor. Herşeyde olduğu gibi doğal çevreyide birilerinin koruması gerekmekte. İşte greenpeace burada devreye giriyor. İngilizce "Green" ve "Peace" kelimelerinin yanyana getirilmesinden oluşan bu kavram Türkçe'de "YEŞİL BARIŞ" anlamına geliyor.
Greenpeace kendisine doğal çevreyi ve doğal çevre unsurlarını korumayı ilke edinen etkinliklerini kırktan fazla ülkede şubesiyle gerçekleştiren Hollanda, Amsterdam merkezli bir sivil toplum örgütüdür.
Greenpeace para kazanma amacı olmayan topladığı bağışları çevreyi korumaya, çevreyi temizlemeye ve yeni yeşil alanlar oluşturmaya adayan bir kuruluştur.
Greenpeace amaçlarına ulaşmak için doğrudan eylem, lobicilik ve araştırmadan yararlanır. Küresel örgüt 2,9 milyon bireysel destekçisine ve vakıf yardımlarına güvenerek hükümetlerden, şirketlerden ve siyasi partilerden bağış kabul etmez.
Greenpeace Türkiye ofisi İstanbul'da 1992 yılında hizmete girmiştir.

Greenpeace'in amacı nedir?

1. Sansasyonel eylemler yaparak doğanın kirletilmesini ve doğanın yok edilmesini protesto etmek,
2. Doğayı kirletenlerin bu eylemlerine son vermesini sağlamak,
3. Doğanın yok edilmesi ve çevre kirliliğine karşı insanları uyararak insanların biliçlenmesini sağlamak,
4. Çevrenin korunmasını sağlamak,
5. Devletlerin çevrenin korunması konusundaki politikalarını takip etmek.



Benzer Konular

20 Nisan 2012 / Misafir Sosyoloji