Arama

Bacak kasılması neden olur, nasıl geçer?

Güncelleme: 6 Haziran 2015 Gösterim: 1.305 Cevap: 1
Kaan254 - avatarı
Kaan254
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2015       Mesaj #1
Kaan254 - avatarı
Kayıtlı Üye
Bacaklarda kasılmalara neler sebep olur, kasılmalara karşı alınan önlemler ve tedavi yöntemleri nelerdir?
Bacak Kasılmaları nasıl geçer?
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Jumong; 6 Haziran 2015 12:02 Sebep: dış ve iç başlık düzeni
Özgürsem sürekli koştuğumdandır
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
6 Haziran 2015       Mesaj #2
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Bacak kasılmaları gün içerisinde sık sık başımıza gelen bir olaydır. Çok fazla zararı olmasa da bacak kasılmaları için farklı tedavi yöntemleri uygulanabilir. Bacak kasılmalarının nedenlerini ve bacak kasılmasının çözümü için bu yazımızı okuyabilirsiniz.Bacak kasılması; zorlayıcı bir egzersiz, uzun süreler ayakta durma veya yetersiz beslenme nedeniyle oluşabilir. Kasılmanın yoğunlaştığı bölgeye sıcak kompres yapmak, basınç uygulamak, kası açmak için esneme hareketi yapmak kasılmaya iyi gelebilir. Bacak kasılmaları geçicidir ancak kasılmalar vücudun diğer bölgelerinde de yaşanıyorsa veya çok sık tekrarlanıyorsa bir doktora görünmeniz gerekebilir. Bacak kasılmaları için uygulanacak tedavi yöntemleri şunlardır.

Sponsorlu Bağlantılar
Sıcak Kompres: Kasılmanın olduğu bölgeye 20 dakika boyunca sıcak kompres yapmak kası yumuşatarak açılmasını sağlayabilir. İlk 20 dakika sonrası 20 dakika ara vererek tekrar sıcak kompres yapabilirsiniz. Kasınız açılana kadar 20 dakika aralıklarla aynı uygulamayı tekrarlayabilirsiniz.

Basınç: Ağrının en çok olduğu bölgeyi bularak avuç içinizle, ağrı artıncaya kadar bastırın. Basınç, kasılmanın bir anda geçmesini sağlayabilir.

Su: Bacak kasılmaları vücudun susuz kaldığının tipik göstergesidir. Özellikle yaz aylarında fark etmeden çok su kaybedebilirsiniz. Ayrıca ishal gibi rahatsızlıklar vücudun olması gerekenden fazla su kaybetmesine neden olabilir. Gün içinde mümkün olduğunca çok su içmeye çalışın.

Mineraller: Elektrolit seviyesi düştükçe bacaklarda kasılmaların oluşması normaldir. Vücut için gerekli bu elektrolitleri sağlıklı karbonhidratlardan, meyve ve sebzelerden alabilirsiniz. Kalsiyum ve magnezyum bakımından zengin gıdalar yeterli miktarda elektrolit içerir.
Gece Kasılmaları: Eğer bacak kasılmaları gece saatlerinde ortaya çıkıyorsa E vitamini takviyesi kullanabilirsiniz. Yatmadan önce 1 bardak su içmek uykuda oluşabilecek kasılmaları azaltacaktır.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
🌘 🚀

Benzer Konular

5 Temmuz 2017 / Ziyaretçi Tıp Bilimleri
11 Temmuz 2018 / Misafir Cevaplanmış
21 Aralık 2015 / sultan altın Soru-Cevap
9 Eylül 2009 / Misafir Soru-Cevap