Arama

Bit neden olur, nasıl bulaşır, nasıl önlenir?

Güncelleme: 5 Temmuz 2017 Gösterim: 102.964 Cevap: 15
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
16 Kasım 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Bit neden olur, nasıl bulaşır, nasıl önlenir?
Son düzenleyen Safi; 19 Nisan 2016 21:14
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2008       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
saçlı deride bit oluşmasını önlemek için birkaç yol önerebilirim. bit genelde topluluk halinde yaşanılan yerlerde insandan insana geçer.başkalarının taaklarını kullanmamak,kirli elleri saçlara sürmemek ve kısa,temizlenmesi kolay saçları tercih etmek önleyici olabilir..
Sponsorlu Bağlantılar
Quo vadis?
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
5 Aralık 2008       Mesaj #3
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Bakınız:
Bitlendiğimizi Nasıl Anlarız?
Bitlenmeyi gösteren ilk ipucu sık sık kafa derisinin kaşınmasıdır. Biti tespit etmek ve yayılmasını engellemek amacıyla, ensenin arka kısmındaki ve kulak arkasındaki saçlar dikkatle incelenmelidir. Bitler ışıktan kaçtıkları için, yalnızca saç kılına yapışmış küçük beyazımsı, oval yumurtaları (sirkeleri) görebilirsiniz.

İdeal Bir Bitlenme Tedavisi Nasıl Olmalıdır?
  • Tek uygulama ile kısa sürede etki göstermeli.
  • Güzel kokulu, saçları dolaştırmayan, taramayı zorlaştırmayan, etrafa bulaşmayan, boyalı ve permalı saçlarda problem yaratmayan özelliklere sahip olmalı.
  • Kalıcı etkisiyle bitlerin saça tekrar yerleşmesini engellemeli.
  • Sadece bitleri değil,sirkeleri de yok etmeli.
  • Kullanıcı tarafından iyi tolere edilmeli, yan etkileri olmamalı.
  • Kullanıcıya toksik etkisi olmamalı
  • Bugüne kadar pek çok yolu kullanarak insanoğlu bitle mücadele etmeye çalışmıştır. Kötü kokulu gaz ve kimi zehirli maddeler içeren ilaçlar bunlardan bazılarıdır. Daha çok çocuklarda rastlandığı için tedavinin çocuklar için güvenli, yüksek oranda etkili, sadece bitleri değil yumurtalarını da öldüren bir bit ilacı ile yapılması gerekir.
Oysa günümüzde artık bu alanda kullanılan madde ve ilaçlarda büyük gelişmeler kaydedilmiş, hatta koruyucu etkili permetrin etken maddesi içeren ilaçlar geliştirilmiştir. Saç biti tedavisinin bitleri olduğu kadar yumurtaları da öldürmesi ve tekrar bulaşmayı önlemesi gerekir. Piyasada birkaç bit öldürücü ilaç vardır ve değişik şekillerde bulunmaktadır; şampuan, saç kremi gibi. Fakat bunların hepsi bit tedavisinde istenen etkiyi göstermez!!!

DEVAMI Bit Nedir? Nasıl Bulaşır?
ayrıca
Saç biti nasıl tedavi edilir?
Son düzenleyen Safi; 29 Mayıs 2016 02:52
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2008       Mesaj #4
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
bit şampuanları reçetesiz satıldığından ilaç önermekte bir sakınca görmüyorum..
anti-bit adı verilen ilaç sirekelere etkili olmadığı için etkili değildir.
daha pahalı olan kwella- kwellada piyasa adıyla geçen şampuanları öneriirm. ama burda asıl önemli olan şampuanın kendi taraklarıyla sık sık saçları taramak. sirkeleri yani bit yumurtalarını saçtan uzaklaştırmadığınız taktirde tekrarlanacaktır. sağlıklı günler dilerim..
Quo vadis?
ATCI - avatarı
ATCI
Ziyaretçi
11 Şubat 2009       Mesaj #5
ATCI - avatarı
Ziyaretçi
Kardeş öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum..aynı sorun bizde de vardı ve tek çare ne biliyor musun?? SİRKE..Git çarşıya bir şişe üzüm sirkesi al ve iki güne bir o kişinin saçına pamukla sürerek tarayın ve göreceksiniz ki bitler canlı canlı tarağa gelecek ve yumurtaları canlanmayacak ama bunu baştan savma değil iki güne bir mutlaka yapıp ondan sonra da banyo yaptırmalısınız...Etkisini göreceğinizden eminim..Hiçbir şüpheniz olmasın..Benim kendi kardeşime denedik onca insana sorduk ve söylediler buydu arkadaşım..eğer isterseniz msn den de irtibata geçer konuşabiliriz arkadaş...Hiçbir şüpheniz olmasın..Hayırlı günler diliyorum..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Eylül 2009       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
üzüm sirkesi kullanın arkadaşşlar sakın eczaneden şampuan almayın eczanedeki sampuanlar biti çoğaltıyo üzüm sirkesini bi pamuğa dökün saçınıza yedirin 30-60dk bekleyin ve saçınızı tarayın bitlerin canlı şekilde döküldüklerini görüceksiniz ben denedim ve yararını gördüm sizlerede öneririm!!!!Msn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Mart 2010       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar BİTRİN diye bit spreyi var inanın kullandım saclaım cok sık ve uzundu hepsını temızledı kokuuzu super şıddetle tavsıye ederım
oku - avatarı
oku
Ziyaretçi
14 Ağustos 2010       Mesaj #8
oku - avatarı
Ziyaretçi
benim 1 ay oldu saçımda bit vardı annem gördü eczaneye gittik anti-bit aldık ama sadece bitleri sersemleştirdi daha sonra kwellada aldık bit şampuanı en iyisi buymuş yada paranit miş aldım kwelladayı ıslamdan saçımıa yaptı annem daha sonra ince taraqı var onunla taradı 10 dk bekledik daha sonra saçımı duraldıktan sonra sirke sürdük 20-10 dk bekledik saçımı yıkadık ama şampuan yapmadık sonra annem taraqı eline aldı ve bir sürü sirke vardı burda önemli olan şampuan deqil tarak olacak ama ben size kemik tarak bulmanızı öneririm arkadaşlar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Mart 2011       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar benim de saçımda bit oldu ve biz bir doktor tavsiyesi ile HEDRİN diye bi yağ var bunu kuru saça uyguluyoruz zaten üstünde yazıyor 2 kere haftada 1 kullandım biti ve sirkelerini yok etti artık kafam kaşınmıyor siz de deneyin bende kesin çözüm oldu .
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Kasım 2011       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bit saçtan saça geçen bir hastalık. Bunu tek önliyecek tek ilaç Paranit ve Gaz. Bunları günden güne kullanın hepsi biter

Benzer Konular

23 Mayıs 2017 / virtuecat Tıp Bilimleri
6 Kasım 2016 / Ziyaretçi Tıp Bilimleri
23 Mart 2014 / danger4254 Soru-Cevap
20 Ocak 2011 / Misafir Soru-Cevap
11 Kasım 2014 / trade28 Cevaplanmış