Vikipedi, özgür ansiklopedi
Cacık, yoğurt, su, salatalık ile yapılan soğuk bir Türk mezesidir. Soğan bitkisinin yeşil kısmı, Nane, sirke, dere otu, zeytinyağı ve sarımsak ile zenginleştirilebilir. İçine rendelenmiş havuç ve marul katılan cacığa ise kış cacığı denir.
Kıbrıs'ta ise yoğurdu (genellikle koyun yoğurdu) bol miktarda zeytinyağıyla karıştırıp içine salatalık katılmasıyla yapılan mezeye Talatur denir.
Sponsorlu Bağlantılar
Kıbrıs'ta ise yoğurdu (genellikle koyun yoğurdu) bol miktarda zeytinyağıyla karıştırıp içine salatalık katılmasıyla yapılan mezeye Talatur denir.
Yeşillikle süslenmiş bir kâse koyu kıvamlı cacık
🌘 🚀