Kayganak
MsXLabs.org
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bir çok il de özellikle Van, Bitlis ve Diyarbakır’da yapılan farklı bir tarifmiş kayganak. Püf noktası omletin pekmezinin bol olması.
Aslında kahvaltılıktan çok her öğünde yenilebilecek bir tatlı tarifi olarakta düşünebilirsiniz pekmezli kayganağı. İlk tadına baktığınızda garipseseniz bile 2. lokmanızda hoşunuza gidiyor ve göz açıp kapayana kadar tüm kayganak bitiveriyor.
Malzemeler:
Yapılışı:
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bir çok il de özellikle Van, Bitlis ve Diyarbakır’da yapılan farklı bir tarifmiş kayganak. Püf noktası omletin pekmezinin bol olması.
Aslında kahvaltılıktan çok her öğünde yenilebilecek bir tatlı tarifi olarakta düşünebilirsiniz pekmezli kayganağı. İlk tadına baktığınızda garipseseniz bile 2. lokmanızda hoşunuza gidiyor ve göz açıp kapayana kadar tüm kayganak bitiveriyor.
Malzemeler:
- 2-3 adet yumurta
- 2 çay kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı pekmez
Yapılışı:
- Çukur bir kaseye yumurtaları kırın ve unu ekleyerek topak kalmayacak şekilde çırpıcı yada çatal ile çırpın.
- Çok geniş olmayan bir tavayı yağlayın, yağ kızınca yumurtalı karışımı tavaya dökün.
- Omlet gibi bir yüzü pişince diğer yüzünü çevirin. Omletinizin üzerine 1 su bardağı pekmezi ekleyerek kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- Koyduğunuz pekmezin yarısını çektiğinde ocaktan alın ve servis yapın.