Arama

Hack ve Hacker Türleri

Güncelleme: 2 Mart 2016 Gösterim: 1.245 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
2 Mart 2016       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Hack Türleri ve Hacker Türleri Nelerdir?
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Günümüzde neredeyse herkes hack nedir, hacker nedir gibi soruların cevaplarını az da olsa biliyordur. Hacker kişiler, sanal alemde kaos yaratmayı amaçlayan, belirli firmalara, şirkete sabotaj düzenleyen veya hırsızlık yapan kişilerdir.Her hacker’ın farklı amaçları vardır. Bu amaçlarını gerçekleştirmek için sistemlere saldırılar düzenlerler, sistemlere gizlice giriş yapar. Sistemde bulunan bilgileri alırlar ve o sistemde belirli hasarlar bırakırlar. Gerçek bir hacker, sistemdeki bulunan her türlü firewall’ı aşar, her türlü güvenlik önlemini etkisiz hale getirirler ve şifreleri kırarlar. Hacker kime denir sorusuna net ve ayrıntılı bir şekilde cevap vermek gerekirse bu şekilde cevap verebiliriz.

Her gün sayısızca hacker, belirli sistemlere erişerek hack olayı gerçekleştirir. Hackerlerın ve hacklerinde çeşitleri vardır. Şimdi size hacker türleri nelerdir konusunu anlatacağız.

Hacker Türleri Nelerdir:
1- Hacktivistler: Kendi düşüncelerine ve yaşayış biçimlerine göre toplumda gördükleri yanlışları düzeltmeyi amaçlamışlardır. Siyasi düşüncelerini, politik sorunları halka duyurmak için popüler olan siteleri hacklerler ve mesaj bırakırlar.

2- Siyah Şapkalılar: Hacker türleri arasında en zararlıları ve bilgilileri siyah şapkalı hackerlerdır. Kendilerini o kadar çok geliştirmişlerdir ki her türlü site ve bilgisayarın açığını fark edebilirler ve o açıklardan sisteme giriş yapabilirler. Site ve bilgisayar açıklıklarından saldırarak sistemdeki bilgileri çalabilirler ve sisteme geri dönüşü olmayan hasarlar bırakabilirler.

3- Beyaz Şapkalılar: Beyaz şapkalılar Hacker türleri arasından en zararsız olanlarıdır diyebiliriz. Her türlü sistemi ve bilgisayarı ele geçirebilecek bilgiye sahiptirler. Sisteme giril yaptıktan sonra sistemin yöneticisine durumu bildirirler ve kapatmasını söylerler.

4- Gri Şapkalılar: Bu hacker türleri için net bir şekilde iyi veya kötü tanımı yoktur. Genellikle yasal sınır içerisinde hackleme işlemi yaparlar ama bazıları siyah şapkalılar kadar zararlı olabiliyor.

5- Yazılım Korsanları: Bilgisayar yazılımlarını hackleyerek çoğaltırlar ve bu yazılımlardan para kazanırlar. Korsan cd veya kitapçılarla aynı işleve sahiptirler diyebiliriz.

6- Phreaker’lar: Telefon hatlarını hacklerler ve ücretsiz konuşma sağlarlar. Zararlı bir hacker türüdür diyebiliriz.

7- Script Kiddie’ler: Hackerlığa özenen, ilgi duyan kişilerdir. Çok fazla bilgi sahibi değildirler. Hep kendilerini geliştirmeye çalışırlar. Genellikle e-posta hesapları veya mesajlaşma arşivlerini çalarlar.

8- Lamerler: Bu kişilere Hacker demek hatadır; ama yinede Hacker türleri arasında geçerler. Hackerlık hakkında sıfır bilgiye sahiptirler. Yaptıkları işlemlerin ne olduğunu bile bilmezler. Daha doğrusu hack işlemi nedir, onu bile bilmezler diyebiliriz. İnternet üzerinde bir site nasıl hacklenir, e-posta adresleri nasıl çalınır konularıyla araştırma yaparlar.

Hackleme işlemlerinden ve hackerlardan korunmak istiyorsanız bilgisayarınıza özel firewall uygulamayı yükleyin. Anti-virüs uygulamayı yükleyin. Bazı hackerler özel virüsler hazırlayarak karşı bilgisayara gönderirler ve o virüs dosyası sayesinde sistemi ele geçirirler. Bu gibi durumlardan korunmak için en iyi firewall ve anti-virüs uygulamalarını kullanın. Hatta imkanınız varsa vip yani paralı uygulamalar kullanın. Çok zararlı olan hacker türleri bireysel bilgisayarlara pek fazla saldırı düzenlemezler o yüzden kaliteli bir firewall uygulaması sizi orta seviyedeki hackerlardan koruyabilir.

Yazar: Ensar Türkoğlu
kaynak

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

12 Ekim 2013 / Ziyaretçi Soru-Cevap
8 Aralık 2005 / ozti Bilgisayar
15 Mart 2018 / shan Cevaplanmış
18 Haziran 2012 / Bessonnitsa Soru-Cevap
25 Mart 2015 / 11ssaL Soru-Cevap