Arama

Amerikan Sözde Ermeni Soykırım Tasarısı

Güncelleme: 19 Ekim 2012 Gösterim: 6.521 Cevap: 10
çibiusa - avatarı
çibiusa
Ziyaretçi
11 Ekim 2007       Mesaj #1
çibiusa - avatarı
Ziyaretçi
ABD'deki ''Soykırım tasarısı'' bugün oylanıyor

Sponsorlu Bağlantılar
Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili tasarı bugün ABD Kongresi'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde oylanacak. Türkiye, tasarının kabulünü engellemeye çalışıyor.
ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, tasarının kabul edilmesinin ABD'nin Ortadoğu'daki çabalarını baltalayacağını söyledi.
Rice ve Savunma Bakanı Robert Gates, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'ne, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarıya ret oyu verilmesi çağrısı yaptı.
Dün CNN TÜRK'e konuşan Dışişleri Bakanı Ali Babacan da, Ermeni tasarısının Temsilciler Meclisi'nde kabul edilmesi durumunda, ABD ile ilişkilerin "olumsuz" etkileneceğini kaydetmişti.
Başkanlığını Demokrat Parti California Milletvekili Tom Lantos'un yaptığı ve 50 üyesi bulunan Dış İlişkiler Komitesi, bir milletvekili kısa süre önce öldüğü için kalan 49 üyesiyle tasarıyı oylayacak.
ABD'nin Avrupa ve Avrasya ilişkilerinden sorumlu Dışişleri BakanYardımcısı Dan Fried, tasarının geçmemesi için Amerikan yönetiminin, başta ABD Başkanı George W. Bush ve ABD Dışişleri Bakanı Condolezza Rice olmak üzere her düzeyde kongre üyeleriyle bizzat temasta olduğunu söylemişti.
Ermeni tasarısının bir hata olduğunu söyleyen Fried, "Umarım yönetim, tasarının geçmesini engellemekte başarılı olur" dedi.
“1915 yılında bu korkunç olayların gerçekleştiği doğru. 1.5 milyon masum Ermeni öldürüldü veya sürgüne zorlandı'' diyen Fried, “Amerika dahil her ülke tarihinde karanlık noktalara sahip ve her dürüst ülke kendi tarihiyle yüzleşmeli'' diye konuştu.
ABD Savunma Bakanı Robert Gates ve ABD'nin Irak'taki kuvvetlerinin komutanı General David Petraeus da Başkan Bush ve Rice gibi bazı komite üyelerini telefonla arayarak böyle bir tasarının kabul edilmesinin özellikle Irak'ta görev yapan Amerikan güçleri için yaratabileceği olası sıkıntılara dikkat çekti.

Türk heyetinden yoğun temaslar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, CHP Milletvekili Şükrü Elekdağ ve MHP Milletvekili Gündüz Aktan, tasarının geçmemesi için ABD Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve ABD Kongresi’nde temaslarda bulundu.
Tasarının yerinin "çöp tenekesi" olduğunu söyleyen Bağış, "Bu yasa teklifi ABD askerlerini tehlikeye atar. Size sağladığımız şu anki işbirliğini ileriye götüremeyiz. Eğer müttefiklerimiz bize, işlemediğimiz şuçlarla hakaret ediyorsa, biz bu çabanın yararlarını sorgulamaya başlarız" demişti.

Tasarının içeriği

106 sayılı karar tasarısı, ilk olarak bugün Dış İlişkiler Komitesi'nde görüşülerek oylanacak. Bir sonraki hafta da Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nun gündemine alınacak.
Tasarı, "Ermeni soykırımı"nın tanınmasını ve Başkan'ın Amerikan dış politikasını buna uygun olarak şekillendirilmesini öngörüyor.
435 sandalyeli Temsilciler Meclisi'nde tasarıya 225 parlamenter destek veriyor.
Tasarının bağlayıcılığı bulunmuyor, ancak Beyaz Saray, tasarının Kongre'den geçmesi halinde Türkiye'nin yaptırım uygulamasından ve Irak'taki Amerikan askerlerinin çeşitli sorunlarla karşılaşmasından endişe ediyor






amerikanın dost görünümünün ardındaki şeytani yüzü birkere daha ortaya çıkmıştır milletimizin bu şeytanı görerek taşlamasını bekliyoruz. sözde ermeni soykırımı onaylıyan amerikayı lütfen bu başlıkta kınıyalım arkadaşlar.
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
11 Ekim 2007       Mesaj #2
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
Economist: Soykırım tasarısı geçerse Türkiye İncirlik'i kapatabilir

Sponsorlu Bağlantılar
"Ermeni soykırımı" tasarısının ABD Kongresi’nden geçmesinin ciddi sorunlar yaratabileceği uyarısı yapıldı. The Economist dergisi, “Ermeni Soykırımı" tasarısının ABD Kongresi’nden geçmesi halinde Türkiye’nin “misilleme" olarak ABD’nin İncirlik üssü kullanımına son verebileceğini ve Irak ile sınırı kapatabileceğini öne sürdü.
The Economist dergisi, “Türkiye ve Ermenistan: Soykırımı Çılgınlıkları" başlıklı haberinde “Ermeni Soykırımıö tasarısının Kongre’den geçmesi halinde yol açabileceği sorunlar üzerinde durdu.
Gelecek hafta Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde görüşülecek olan tasarısının Temsilciler Meclisi’nce onaylanması olasılığının kaygı yarattığını belirten dergi, bir Türk yetkilisinin “Türklerin Nazilerin aynı kategorisinde gösterilmesi bizim için kabul edilemez" sözlerine yer verdi.
The Economist, tasarının onaylanması halinde Türkiye’nin uygulayabileceği yaptırımlara değinirken de şunları yazdı:
“Olası misilleme önlemleri, Amerikalıların, Irak ve Afganistan’daki Amerikan kuvvetlerine askeri olmayan materyalin ulaştırılması için bir merkez olan, Türkiye’nin güneyindeki İncirlik hava üssü kullanmalarının reddedilmesini içerebilir. Türkiye aynı zamanda Irak ile kara sınırını kapatabilir. Amerika konusunda olumlu düşünen Türklerin oranı yüzde 11 gibi düşük bir düzeyde iken bu yöndeki adımlar, Türkiye’deki milliyetçilere önemli bir güç katabilir."

-TÜRKİYE-ERMENİSTAN RESMİ İLİŞKİLERİ OLASILIĞI-
Türkiye’nin Ermenistan ile diplomatik ilişkilerinin bulunmadığına işaret eden dergi, buna karşın iki ülke arasında hava bağlantılarının yeniden kurulduğuna işaret etti. Ancak ısa bir süre önce Türk diplomatlarının “daha dramatik bir adım"ı ima ettiklerini belirten dergi, bu çerçevede Türkiye’nin Ermenistan ile resmi ilişkilerin kurulması olasılığı üzerinde durdu.
The Economist, Türkiye ile ilişkilerin kurulması karşılığında Ermenistan’ın Türkiye ile sınırlarını tanıması ve Azerbaycan’a yönelik bir jest yapması gerekeceğini savundu.
Ancak Ermenistan’in ise, ön koşulsuz ilişkileri kurmak istediğine dikkat çeken The Economist, Ermenilerin “Türkiye samimi olsa, 301. maddeyi kaldırırdı" yolundaki ifadelerine de yer verdi.
İngiliz dergisi, tasarının Kongre tarafından kabul edilmesi alevlendirilecek milliyetçi duygular nedeniyle bir politika değişikliği imkansız hale geleceğini savunurken “Bu kaygıları, Türkiye’deki Ermeniler de paylaşıyorö diye yazdı.
Hrant Dink cinayetine ilişkin bazı iddialara da yer veren dergiye konuşan Ermenistan Ulusal Güvenlik Konseyi eski başkanı David Şahnazaryan da, Batılı ülkelerin “soykırım" konusunu kendi gündemlerini ilerletmek için kullandıklarını vurgularken Fransa’nın “soykırım"ı Türkiye’yi AB dışında tutmak için kullandığını söyledi.



Bence Amerika BUnu Yapamaz Sadece Bu Sağ Gözterip Sol vurmak gibime geliyor Büyük Bir İhtimal Amerikadan Yeni Bir Kazık Yiyecez ve bu kazıgı yedık dıye sevınecez amerıka tasarıyı kabul etmedıye nekadar kazık atsa sevındirik olacaz
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Ekim 2007       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Her zaman yaptığı gibi. Gene bizim üzerimizden bazı politik oyunları olmalı, ki bizi yeniden bu tasarıyı onaylamak, kabul etmekle tehdit ediyor. Keşke diyorum bu tehdit gerçekleşse ve bizim de Amerika'ya olan bu gebeliğimiz bir son bulsa.
goksu18 - avatarı
goksu18
Ziyaretçi
12 Ekim 2007       Mesaj #4
goksu18 - avatarı
Ziyaretçi
YA TASARI ONAYLANDI HAKLIYKEN HAKSIZ DURUMA DÜŞMEK BU OLSA GEREKKK.....
DrAm3vLH - avatarı
DrAm3vLH
Ziyaretçi
13 Ekim 2007       Mesaj #5
DrAm3vLH - avatarı
Ziyaretçi
Hepimiz bu vatanın evladıyız bu vatan bizim Turkiyemize Sahip çıkalım msnbc de yapılan ermini soykırımı olup olmadığına dair şıkları bulunan anketde NO şıkkını işaretleyip sende Türkiyeye sahip çık.... http://www.msnbc.msn.com/id/21253084/
dinazor1962 - avatarı
dinazor1962
VIP ne mutlu Türk'üm diyene
13 Ekim 2007       Mesaj #6
dinazor1962 - avatarı
VIP ne mutlu Türk'üm diyene
abd ermeni tasarisi http://www.msnbc.msn.com/id/21253084/ bu linkteki soruyu (no) cevaplayalım.115779 kişi oylamış.evet yüzde 40 hayırlar yüzde 57 ya yükseldi. bu linki arkadaslariniza gonderiniz
Türkiyem dinazor1962 Türkiyem
NAIAS - avatarı
NAIAS
Ziyaretçi
13 Ekim 2007       Mesaj #7
NAIAS - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
ThinkerBeLL adlı kullanıcıdan alıntı

Her zaman yaptığı gibi. Gene bizim üzerimizden bazı politik oyunları olmalı, ki bizi yeniden bu tasarıyı onaylamak, kabul etmekle tehdit ediyor. Keşke diyorum bu tehdit gerçekleşse ve bizim de Amerika'ya olan bu gebeliğimiz bir son bulsa.



zannetmiyorum liderler gözleri kör olmuş gibiler abd denince bariz ortada ama nafile hala abd için ugraşıyolar boş yere bütün cabaları oyuncak olduk ellerinde!
onceinsan - avatarı
onceinsan
Ziyaretçi
29 Ekim 2007       Mesaj #8
onceinsan - avatarı
Ziyaretçi
Ermeni soykırımı iddiasına ilişkin ABD de anket düzenleniyor katılın. Bugün baktım evet diyenelr %16 dan %18 e çıkmış davranın mouse lara arakadaşlar.8o|
ankete katılmak için. --> Tıklayın <---Hayır demek için no yu işaretleyip vote ye basın.
PeRİ - avatarı
PeRİ
Ziyaretçi
23 Aralık 2007       Mesaj #9
PeRİ - avatarı
Ziyaretçi
sanırım uğur mumcu bu konuyu yıllar önce tüm acımasızlığıyla ortaya koymuşş!!

biz ermeni olayını, bugün için uluslararası terörün bir parçası olarak görüyoruz ve bunun için bütün devletleri ortak bir savaşa çağırıyoruz. yok eğer ermeni sorununun dünü, önceki günü karıştırılırsa, amerikalı dostlarımız bundan hiç hoşnut kalmazlar.

İsterseniz, bu konuda birkaç tarihsel belgenin satır başlarını aralayalım:


çağdaş yayınları tarafından yapılan "İngizliz belgeleriyle türkiye" kitabında, birinci dünya savaşı sırasında ermeniler'in amerikalılar'ca nasıl desteklenip kışkırtıldıklarını gösteren belgelere yer verilmiştir.

amiral webb'den lord curzon'a yazılan 19 ağustos 1919 tarihli yazı:

- ... amerika, trabzon ve erzurum'u içine alan bir ermenistan'ı himaye edecek. geri kalan dört ili de kürt devleti olarak İngilizlerin himayesine bırakıyor...

5 nisan 1920 günü mr. lindsay'in washington'dan lord curzon'a yazdığı yazı:

- amerikan senatosu ermenistan'ın mandası işini görüştü. beş yılda 757 milyon dolar verecekler. İlk başlangıçta 50.000 kişilik bir ordu yollanacak, daha sonra 200.000 kişiye çıkacak. amerika kuvvetlerinin başına general zames g. harbord getirilecek. ayrıca bütün türkiye'nin mandası için de görüşmeler yapılmaktadır...

geddes'in lord curzon'a yazdığı yazı:

- amerikan hükümeti, ermenistan'ın adana da dahil korunmasını istiyor. silah, cephane, demiryolu ve her türlü malzemeyi buraya sevk edecekler. boşaltım, karadeniz limanlarında amerikan bahriyesi tarafından ve amerikan donanmasının himayesinde yapılacak. türklerin yapacağı en ufak bir hareket amerikalılar tarafından bastırılacaktır...

28 şubat 1920 londra konferansı tutanaklarından bir parça:

- mustafa kemal kendisini erzurum valisi ilan etmiş. erzurum'da yeni kurulacak ermeni devletinin katılacağı bir sırada bu çok anlamlı bir harekettir. bu adam olmasaydı ermeniler'in bir şansı olurdu...

tarih 16 şubat 1920. londra konferansı tutanaklarından bir başka parça:

- ermenistan'a 6 ilden başka trabzon ve adana da verilmelidir. amerika ermenistan'a yardım edecektir ve mandası altına almayı da kabul ediyor. fransa ise adana'yı kendisi için istiyor.

londra konferansı tutanağından bir başka ilginç parça:

- lord curzon, erzincan'ın da ermenistan'a verilmesini, karadeniz'de bir lazistan kurulup, ermenilerin mandasına vermek istiyor...

bu belgeler, bugün abd kongresi'nde 24 nisan tarihini "soykırım günü" ilan etmek isteyenlerin amaçlarını olduğu kadar, abd'nin lozan barış antlaşması'na niçin imza koymadığını da anlatmaya yetmektedir.

atatürk, ermeni sorununun "dünya kapitalistlerinin ekonomik çıkarlarına göre çözülmek istediğini" söylememiş miydi?). olay, dün olduğu gibi bugün de böyledir.

biz bugün bunca saldırıdan sonra, bu gizli belgeleri, örneğin devletin televizyonunda tek tek halkımıza gösterebiliyor muyuz? gösteremiyorsak, ermeni sorununun çokuluslu yanını ve uluslararası terör ile ilgisini, diplomatik forumlarda nasıl anlatabiliyoruz?

24 nisan tarihini soykırım günü ilan edip, ermeni terör örgütlerine destek olan amerikan kongre üyeleri, 1920'lerde topraklarımız üzerinde ermeni devleti kurmak isteyen amerikalılar'ın torunlarıdır. bizler de bunlara karşı kuvay-i milliyecilerin torunları olduğumuzu hatırlatmak zorundayız.

"milliyetçilik" budur. neredesiniz efendiler, beyler, beyzadeler, hanımefendiler?.. budur, budur, budur işte!.. ugur mumcu
kerberosss - avatarı
kerberosss
Ziyaretçi
25 Ocak 2008       Mesaj #10
kerberosss - avatarı
Ziyaretçi
ya bunlar siyaset yapmak için bazı nadenler arıyorlar.

Benzer Konular

5 Mayıs 2015 / Összede Soru-Cevap
10 Ocak 2009 / Ziyaretçi Soru-Cevap
7 Mayıs 2008 / Misafir Taslak Konular
10 Kasım 2015 / Safi X-Sözlük