Arama

Labirent

Güncelleme: 7 Kasım 2007 Gösterim: 2.021 Cevap: 0
SATANSATANA - avatarı
SATANSATANA
Ziyaretçi
7 Kasım 2007       Mesaj #1
SATANSATANA - avatarı
Ziyaretçi
Labirent

Sponsorlu Bağlantılar
Türkiye'de rock müziğe teneke ve rockerlara satanist, ucube gözüyle bakıldığı yıllarda iki genç (Serhat Koçak, Yavuz Selim) JAVA marka motorlarına atlayıp Anadolu'yu il il gezerek (38 il ve yüzlerce ilçe)yerel radyolarda ve tvlerde müziklerini ve anlayışlarını yaymaya çalıştılar ve 1993 yılında "ÇAĞIN HARİKASI" adlı albümlerini HADES RECORDS'dan çıkarmayı başardılar.
TRT'de denetimlerin yoğun olduğu bi dönemde GAZİ ÜNİVERSİTESİ KONSERVATUARI ile 30 kişilik bi ekip halinde performans sergilediler. Grup günümüzde faal olmasada grup elemanları kişisel projeleri ile müzik hayatlarına devam etmekte ve özellikle Ankara'da 80 kuşağı'nın hafızalarında yerini korumaktadır.

Grubun kadrosu:
-------------------
Vokal: Serhat Koçak
Klavye: Yavuz Selim
Gitar: Volkan Ünlüer
Bass: Levent Atıcı
Davul: Gürcan Konanç

LABİRENT'in işlediği temalar genelde özgürlük, Kurtuluş Savaşı , yaşama sevinci savaş gibi konulardır. LABİRENT, ülkemizin daha duyarlı,yapıcı dinamik işlevsel kültür sanat ve müzik gereksiniminden dolayı ilkeleri olan tek müzik topluluğudur. Ayrıca Atatürk konulu bestesi olan tek rock topluluğudur. Grubun hedefi, gelecek kuşakların sanat anlayışında, yeni ufuklar açarak, aydın sanatçı sorumluluğunu yaşadığı dönemin sanat anlayışını toplumun gelişimi yönünde yerine getirmektir.

Serhat Koçak'tan alıntılar:
"'Anadolu'da 5000 KM'.adı altında 38 ilimizdeki radyo ve tv programlarını ziyaret edip yayınlara katılıp fikirlerimizi müzikal anlayışımızı anlattık. Dönem itibariyle ismini vermek istemediğimiz birçok kurumdan destek alamadık. Ulaştığımız insanlar 'sponsorunuz kim?' diye soruyorlardı biz de 'yok öyle birşey. Kendi kendimize karar verdik. Bu işler böylede olur' dediğimizde şaşkınlıkla küçük motorumuza sonra yüzümüze bakıyorlardı. Yıl 93'dü. Bir yandan da Ankara, İstanbul merkezli tv radyo kuruluşlarıyla 'Rock müzik Türkçe de olur Çince de. Bu sizin dilinize hakim olmanızla ilgilidir' diye anlatmaya çalışıyorduk. Epeyce direndiklerini hatırlıyoruz.
...
Bütün bu çabalarımızdaki en önemli hedef, yaşadığımız dönemin sanat anlayışını toplumun gelişip güçlenmesinden yana değiştirmek ve gelecek kuşakların sanat anlayışına ufuklar açarak 'Aydın Sanatçı' sorumluluğunu yerine getirmektir. Bugün de amacımız aynıdır.
Anılmak ve tekrar biryerlerde buluşmak ilham vermek ve ilham almak dileği ile.

http://www.myspace.com/labirent

Güzel grup ilginize.
Son düzenleyen SATANSATANA; 7 Kasım 2007 18:25 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi

Benzer Konular

2 Şubat 2016 / we come one X-Sözlük