Arama

İstanbul Arel Üniversitesi

Güncelleme: 16 Şubat 2012 Gösterim: 13.455 Cevap: 2
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2007       Mesaj #1
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
index01
Ekonomik kalkınmanın ve ülkemizi dünya ülkeleri arasında layık olduğu saygınlığa ulaştırmanın tek yolu olan gençliğimize çağdaş, uluslararası akademik standartlarda yükseköğretim hizmetleri sunulmasını amaçlayan T.C. İstanbul Arel Üniversitesi 2007- 2008 Eğitim – Öğretim yılında Ek Yerleştirme ile öğrenci kaydetmiştir.

Sponsorlu Bağlantılar

index03

Çağdaş üniversite eğitiminin gereği olan teknolojik alt yapı, çok amaçlı laboratuarlar, akıllı sınıflar, her biri alanında uzman akademisyenler ve öğrenciler için ayrılan sosyal alanlarıyla İstanbul Arel Üniversitesi'nde eğitim dili genel olarak İngilizcedir. Öğrencilerimizin isteğine bağlı ikinci bir yabancı dil öğrenme olanağı da tanınmaktadır.

İstanbul Arel Üniversitesi bünyesinde; Fen-Edebiyat, Mühendislik-Mimarlık, Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim Fakültelerinden oluşan beş Fakülte, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Yabancı Diller Yüksekokulu ile iki Yüksekokul, bir Meslek Yüksekokulu ile Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü bulunmaktadır.


index02


İstanbul Arel Üniversitesi bünyesinde; Fen-Edebiyat, Mühendislik-Mimarlık, Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim Fakültelerinden oluşan 5 Fakülte, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Yabancı Diller Yüksekokulu ile 2 Yüksekokul, 1 Meslek Yüksekokulu ile Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü bulunmaktadır.
tepekentweb01

İstanbul Arel Üniversitesi'nin Ana Yerleşkesi Büyükçekmece’de istanbul Tepekent Projesi içerisinde yer alan 60.000 m2’lik kapalı alanı ile her türlü teknolojik alt yapı ve konfor düşünülerek 2008-2009 Eğitim Yılı itibariyle öğrencilerinin hizmetinde olacaktır.

Üniversitenin Kuruluş Amacı
Ekonomik kalkınmanın ve ülkemizi dünya ülkeleri arasında layık olduğu saygınlığa ulaştırmanın tek yolu olan gençliğimize çağdaş, uluslararası akademik standartlarda yükseköğretim hizmetleri sunulmasını amaçlayan T.C. İstanbul Arel Üniversitesi, 18 Mayıs 2007 Tarihi ve 26526 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak kurulmuştur. İstanbul Arel Üniversitesi;
• Atatürk İlke ve İnkılâplarına Bağlı,
• Küresel Düşünebilen, Dünyaya Uyumlu,
• Bilimsel ve Teknolojik Gelişmelere Açık,
• Ulusal Değerlere Sahip,
• Evrensel Değerlere Saygılı,
• Ruh ve Bedeni Sağlıklı,
• Kendine Güvenli Tam,
• Laik, Demokrat ve Sosyal Hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyeti ve onun Bölünmez Bütünlüğü’ne sevdalı, gençler yetiştirmeyi amaç edinmiştir.


Vizyonumuz:

Bilgiyi yaratan ve ileten bir akademik topluluk olarak T.C. İstanbul AREL Universitesi;
  • Kaliteli, profesyonel ve üstün bir üniversite eğitimi vermeyi,
  • Türkiye’nin sosyal ve ekonomik dönüşümüne katkıda bulunmayı,
  • Tüm akademik ve idari personeli ile varolan eğitim fırsatlarını daha da ileriye götürmeyi,
  • Öğrencilerin Önlisans, lisans, ve lisansüstü düzeyde öğrenme ve başarılarını temin etmeyi,
  • Olanaksızlıklar nedeniyle zor durumda olan başarılı öğrencilere eğitim imkanı sağlamayı,
  • Türkiye’nin başlıca eğitim, ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla hem ülke içinde, hem de uluslararası düzeyde araştırma ve burs kapasitesi sağlamayı,
  • Uluslararası ve Küresel anlamda araştırma ağı kuran ve bu ağla uluslararası tanınmış üniversitelerle ortak projeler gerçekleştiren bir üniversite olmayı,
kendine amaç edinmiştir.

AREL Üniversitesinin Misyonu
Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı, laik, demokrat ve milli ve ulusal değerlere Sahip, küresel düşünebilen, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açık, evrensel değerlere saygılı, araştıran, irdeleyen, kendine güvenli, gençler yetiştirmektir.


T.C.İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
kolera4eva - avatarı
kolera4eva
Ziyaretçi
15 Şubat 2008       Mesaj #2
kolera4eva - avatarı
Ziyaretçi
ooo arelli arkadaşım okulun tanıtımını da yapmışınMsn Happy sen de arelden misin?
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Şubat 2012       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

arel universitesi forum ile ilgili daha fazla bilgi istiyorum


arel ünierstesi akademik egitimiyle sosyal kimligiyle idareci yapısıyla genç geçimderdine düşmüş veya doktora parasını çıkartmak istiyenler hariç 5 para etmez bir yer ögrenciyi müşteri zihniyetinde yaklaşan kalitesiz idarecilerce yönetilen gereksiz bir okuldur ordan mezunum

Benzer Konular

20 Ağustos 2008 / Misafir Eğitim Bilimleri
29 Eylül 2008 / Kral_Aslan Taslak Konular
29 Mayıs 2017 / Misafir Eğitim Bilimleri
11 Şubat 2008 / The Unique Eğitim Bilimleri