Arama

Bozok Üniversitesi

Güncelleme: 16 Ocak 2009 Gösterim: 12.188 Cevap: 1
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2007       Mesaj #1
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
index r1 c1

Sponsorlu Bağlantılar
TARİHÇE


Bozok Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuştur. Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından, daha önce Erciyes Üniversitesi'ne bağlı olarak eğitim veren Yozgat Fen_Edebiyat Fakültesi, Yozgat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Yozgat Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Yozgat Sağlık Yüksek Okulu, Yozgat Meslek Yüksek Okulu ile Cumhuriyet Üniversitesi'ne bağlı olarak eğitim veren Akdağmadeni Meslek Yüksek Okulu Bozok Üniversitesi'ne bağlanmıştır.
Üniversitemiz de toplam 5438 öğrenci öğrenim görmekte, 146 Akademik Personel ve 101 İdari Personel görev yapmaktadır. Kuruluş ve yapılanma çalışmalarını hızla sürdürmekte olan Bozok Üniversitesi, şu anda 3 Fakülte, 1 Yüksekokul, 2 Meslek Yüksekokulu, 2 Enstitü ve yeni açılacak olan Tıp Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Üniversitemizin ana kampüsü, Atatürk Yolu 7. Km' de bulunan "Erdoğan Akdağ Kampüsü”dür. Erdoğan Akdağ kampüs içerisinde 3 fakülte binası, inşaatı devam etmekte olan 1 enstitüler binası, 1 laboratuar binası, 1 misafirhane, 1 spor salonu ve Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı 1 erkek öğrenci yurdu bulunmaktadır. Ayrıca çok kısa süre sonra 1 Kültür Merkezi binası İnşaatı da başlayacaktır.

Erdoğan Akdağ kampüsü dışında Esentepe mevkiinde bulunan kampüs alanında Meslek Yüksekokulu ve Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı kız öğrenci yurdu bulunmaktadır. Sağlık Yüksekokulu ise, Develik Mahallesi, Hastane Caddesinde bulunmaktadır.

Üniversite Rektörlüğümüz ise, şehrin merkezinde bulunan idari hizmet binasında faaliyet göstermektedir. Çok yakın bir zamanda ise ikinci Rektörlük binası tarihi bir mimariye sahip olan eski Cumhuriyet Mektebi binasında faaliyete geçecektir.





MİSYONUMUZ: Bozok Üniversitesi Cumhuriyet'in ve Atatürk ilkelerinin belirlediği çizgide ilerleyerek,bilimsel araştırmaları ve çalışmalarıyla bir bilim ve kültür merkezi haline dönüşmeyi,ülkemizi ve milletimiz çağdaş uygarlığın en üst seviyesine çıkarmayı hedeflemektedir.Akademik bir birim olmanın bilinciyle yaptığı bilimsel araştırmalar,çalışmalar ve yayınlarıyla ülkemizin köklü ve saygın üniversiteleri arasında yer almaktadır.

VİZYONUMUZ: Üniversitemiz,Türkiye'nin en genç üniversitelerinden biri olmanın heyecanıyla,kısa süre içerisinde ülkemizin menfaatleri doğrultusunda bilgi ve teknoloji üreterek,bu bilgi ve teknolojiyi akademik ve bilimsel bilgilerle yetiştirdiği özgür düşünceli, hür iradeli bireylerle Bozok Üniversitesi etiketi altında ülkemiz hizmetine sunmayı hedeflemektedir.


FAKÜLTELER Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Fen-Edebiyat Fakültesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Tıp Fakültesi Ziraat Fakültesi
ENSTİTÜLER Fen Bilimleri Enstitüsü- Sosyal Bilimler Enstitüsü -Sağlık Bilimleri Enstitüsü
YÜKSEKOKULLAR Sağlık Yüksekokulu
MESLEK YÜKSEKOKULLARI Meslek Yüksekokulu Akdağmadeni Meslek Yüksekokulu



Bozok Üniversitesi

Yozgat ili Alan KoduMsn Sad0354) Rektörlük Telefon Santrali (pbx)212 70 01/ 212 23 82 /212 68 35 /217 52 43
Son düzenleyen kompetankedi; 23 Temmuz 2008 23:00
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
Harry Kewell - avatarı
Harry Kewell
Ziyaretçi
16 Ocak 2009       Mesaj #2
Harry Kewell - avatarı
Ziyaretçi
a 66

Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

21 Temmuz 2008 / Tiglon Eğitim Bilimleri
15 Nisan 2010 / Tiglon Taslak Konular
16 Mart 2008 / Kral_Aslan Taslak Konular
3 Temmuz 2010 / ThinkerBeLL Asker tr
7 Mayıs 2011 / pesimist Edebiyat tr