Arama

Sis Farı Hakkında

Güncelleme: 30 Aralık 2007 Gösterim: 4.953 Cevap: 1
we come one - avatarı
we come one
Ziyaretçi
30 Aralık 2007       Mesaj #1
we come one - avatarı
Ziyaretçi
Sis farı

Sponsorlu Bağlantılar
Sis farının ana görevi sis-yağmur gibi hava koşullarında yol çizgilerini, işaretlerini daha iyi görmenizi sağlamaktır. Geniş yayılan, kısa mesafeli ve düzgün yayılan bir ışık üretir. Bu ışık deseni yatay olarak keskin bir şekilde bölünmüştür.(alt kısmı aydınlık, üst kısmı karanlık)

Genellikle Free Form reflektorler kullanılır ve H3 halojen ampul kullanacak yapıda üretilirler.

Hangi ampuller kullanılmalı ?
Sis farlarında beyaz ya da sarı ışık üreten ampullerin kullanılması daha iyi sonuç verecektir. Xenon ya da mavimsi ışık veren ampuller iyi bir seçim değildir.

Ne zaman kullanmalı ?
Sis farlarını gerçekten gerektiğinde kullanmalı.

Sisli-yağmurlu havalar dışında sis farlarını kullanmanız size daha iyi bir aydınlatma sağlamaz çünkü otomobilin ilerisini değil önünü aydınlatır.
Yüksekliği doğru ayarlanmamış sis farları karşıdan gelen sürücüleri zor durumda bırakabilir. Yapısı itibarıyle yere çok yakın ışık dağıtan bu farların ışığı yerdeki su birikintilerinden yansı***** ta karşıdan gelen sürücüleri rahatsız edecektir. Böyle durumlarda hiçkimse otomobilinizin "cool" göründüğünü düşünmeyecektir.

Otomobilinizin orjinal sis farı bulunmuyorsa her otomobile takılabilen universal sis farlarından kullanabilirsiniz. Bunlardan Hella Micro DE "en iyi buluş" ve "en iyi teknoloji" ödülünü almış tek üründür
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
30 Aralık 2007       Mesaj #2
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
toyotasis
Sponsorlu Bağlantılar

Sis farı : Görüşün azaldığı sisli, yağmurlu hava koşullarında yol yüzeyini, şerit çizgilerini ve işaretleri daha iyi görmenizi sağlar.

Kısa ya da uzun far ışıkları yağmur veya sisteki yoğunlaşma nedeni ile parlak yansımalar oluşturduğundan verimli bir aydınlatma sağlanamaz.

Islak bir yol yüzeyi ışığın %85'ini yuttuğu için sis farı otomobilde yere daha yakın bir noktaya monte edilerek yüzey aydınlatmasının etkisi artırılmaktadır.





sis desenIşık deseni : Yere paralel, geniş açılı, kısa mesafeli ve homojen yayılan bir ışık üretir. Işık deseni alt kısmı aydınlık, üst kısmı karanlık olacak şekilde yatay olarak keskin bir şekilde bölünmüştür.

Sisli-yağmurlu havalar dışında sis farlarının kullanılması daha iyi bir aydınlatma sağlamaz, çünkü otomobilin ilerisini değil önünü aydınlatır.

Soldaki resimlerde sis farının ışığı sarı, kısa farın ışığı beyaz renkte gösterilmiştir.


e200sisHangi ampuller kullanılmalı ? Sis farlarında beyaz ya da sarı ışık üreten ampullerin kullanılması daha iyi sonuç verecektir. Xenon ya da mavimsi ışık veren ampuller iyi bir seçim değildir.

Ne zaman kullanmalı ?
Sis farlarını gerçekten gerektiğinde kullanmalı.Yüksekliği doğru ayarlanmamış sis farları karşıdan gelen sürücüleri zor durumda bırakabilir. Yere çok yakın ışık dağıtan bu farların ışığı yerdeki su birikintilerinden yansıyarak karşıdan gelen sürücüleri rahatsız edebilir.


Benzer Konular

16 Ekim 2018 / we come one Coğrafya
2 Kasım 2015 / Breath X-Sözlük
7 Nisan 2013 / Misafir Soru-Cevap
3 Ekim 2011 / Breath Rüya Tabirleri