Arama

OnePlus One

Güncelleme: 13 Mayıs 2014 Gösterim: 2.001 Cevap: 0
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2014       Mesaj #1
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Mobil Dünyasının Merakla Beklediği Akıllı Telefon OnePlus One Resmiyet Kazandı
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

OnePlus One

Son dönemin en dikkat çeken akıllı telefonları arasında HTC One M8, Galaxy S5, Xperia Z2 ya da LG G Pro 2′yi sayabilirsiniz, ancak fiyat ve teknik özellik başka bir ifadeyle fiyat/performans noktasında yıla damga vuracak akıllı telefon kesinlikle OnePlus One olacak. İddiaya göre Oppo firmasında ayrılan yöneticiler tarafından kurulan ancak Oppo tarafından finanse edilen OnePlus, gücünü şirketleşme yolunda önemli hamleler gerçekleştiren Cyanogen A.Ş ile birleştirerek 2014′e damga vuracak One modelini ortaya çıkardı. OnePlus One, 5.5-inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüklü Japan Display tarafından üretilen ve 178 dereceli görüş açısı sunan ekrana sahip. Telefonun güç birimini Galaxy S5′te olduğu gibi Qualcomm cephesinden 2.5GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 801 MSM8974AC oluşturuyor. İşlemci aynı zamanda beraberinde 578MHz saat hızına ulaşan Adreno 330 grafik birimini getiriyor. RAM tarafında ise Xperia Z2 ve LG G Pro 2′de olduğu gibi 3GB LPDDR3 RAM karşımıza çıkıyor. MicroSD kart desteği yer almayan telefonun 16GB (beyaz renk) ve 64GB (siyah renk)seçenekleri piyasaya sunulacak.
Telefonun kamera özelliklerine değinecek olursak; arka bölümde Sony üretimi f/2.0 diyafram aralığına sahip ve çift LED flaşlı 13MP çözünürlüklü Exmor IMX214 sensör yer almakta. Ön bölümde ise 80 derece görüş açısına sahip 5MP çözünürlüklü bir kameraya yer verilmiş.
Android 4.4 KitKat’e dayalı CyanogenMod 11S yazılımıyla çalışan akıllı telefonda CyanogenMod yazılımlarına nazaran daha fazla özelleştirme olanağı sunuluyor. İkonlarda büyük oranda değişim, özel temalar, daha da gelişmiş bir kamara arayüzü ve ekolayzır ayarları yenilikler arasında sayılabilir. OnePlus, One modeli için ilk olarak paslanmaz çelik ve alüminyum malzemeleri üzerinde çalıştı, ancak telefonun 198 gram ve 175 gram seviyelerinde seyretmesi şirketi söz konusu malzemelerden uzaklaştırdı. Netice itibariyle telefon için magnezyum malzemesi seçildi ve OnePlus One 162 gram ağırlığa indirildi. One modelinin 162 gram ile 5.5-inç seviyesindeki en hafif telefon olduğu iddia edildi.
8.9mm kasa kalınlığına sahip olan akıllı telefonun alt bölümünde stereo hoparlörler mevcut. 3.100mAh kapasiteli çıkarılabilir bir pili beraberinde getiren One modelinde farklı renklerde özel olarak tasarlanan StyleSwap kapaklar satın almak da mümkün.
OnePlus One ilk olarak Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Hong Kong, İtalya, Hollanda, Portekiz, İspanya, İsveç, Tayvan, İngiltere ve ABD’de satışa sunulacak. Amerika fiyatı 16GB 299$, 64GB ise 349$ olarak belirlendi. Telefon Avrupa’da ise 16GB 269€, 64GB ise 299€’dan satışa sunulacak.
OnePlus One’ın ülkemizdeki satışına ilişkin herhangi bir bilgi şu an için yok.


OnePlus OneOnePlus OneOnePlus OneOnePlus OneOnePlus OneOnePlus One
gsmarena 009

andronova.net